• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu svītrot no tiesā izskatāmo lietu saraksta sūdzību "Krupšs pret Latviju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Padomes Ministru komitejas sēdi

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumu svītrot no tiesā izskatāmo lietu saraksta sūdzību “Krupšs pret Latviju”

Šā gada 21.oktobrī Eiropas Cilvēktiesību tiesa (Tiesa) pieņēma lēmumu svītrot no tiesā izskatāmo lietu saraksta sūdzību “Krupšs pret Latviju”, jo sūdzības iesniedzējs 2003.gadā ir miris.
Saskaņā ar Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas (Konvencija) 37.panta 1.daļas (c) apakšpunktu Tiesa uzskatīja, ka iesnieguma turpmāka izskatīšana iesniedzēja nāves dēļ nav attaisnojama.
I.Krupšu Latvijas tiesa 1994.gadā atzina par vainīgu bruņotā laupīšanā un notiesāja viņu uz astoņiem gadiem ar brīvības atņemšanas sodu. Sodu I.Krupšs izcieta vairākos Latvijas cietumos un 2002.gadā tika atbrīvots.
2001.gadā I.Krupšs iesniedza sūdzību Tiesā par vairākiem Konvencijas pantiem, kuri iztiesāšanas un soda izciešanas laikā, pēc iesniedzēja domām, tikuši pārkāpti. Iesniedzējs sūdzējās par iespējamiem Konvencijas 3.panta (spīdzināšanas aizliegums), 13.panta (tiesības uz efektīvu aizskarto tiesību aizsardzību), 6.panta 1.daļas (tiesības uz taisnīgu tiesu), 7.panta 1.daļas (sodīšanas bez tiesas nepieļaujamība), 7.protokola 2.panta (apelācijas tiesības krimināllietās), 7.protokola 3.panta (kompensācija par nepamatotu notiesāšanu) un 7.protokola 4.panta (tiesības netikt divreiz tiesātam vai sodītam) pārkāpumiem, kā arī 1.protokola 1.panta (tiesības uz īpašumu) aizskārumu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!