• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iegādājas pirmo īpašumu topošās Gaismas pils teritorijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2004., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96810

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Klāt teātru ražas svētki

Vēl šajā numurā

23.11.2004., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iegādājas pirmo īpašumu topošās Gaismas pils teritorijā

Vakar, 22.novembrī, Kultūras ministrija noslēdza pirmo pirkuma līgumu par privātīpašniekam piederošā nekustamā īpašuma Uzvaras bulvārī 2 Rīgā pārņemšanu Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas vajadzībām.
Ministru kabinets 9.novembra sēdē atļāva Kultūras ministrijai pirkt četrus LNB projekta vajadzībām nepieciešamos nekustamos īpašumus, par kuriem ir panākta vienošanās ar īpašniekiem, atgādina LNB projekta biroja sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Puhovs.
Sertificētu nekustamo īpašumu vērtētāju noteiktā summa ir 26 900 latu par minēto dzīvokli Uzvaras ielas namā. Īpašums tiks ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Kultūras ministrijas personā.
Drīzumā Kultūras ministrija noslēgs vēl trīs pirkuma līgumus ar privātīpašniekiem, kā arī par viena zemes gabala pārņemšanu valsts rīcībā jaunās LNB ēkas būvniecības vajadzībām, informē R.Puhovs.
Kā zināms, valdība atbalstīja likumprojektu “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu valsts vajadzībām Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai paredzētajā teritorijā”. Tas paredz atsavināt valsts vajadzībām 16 privatizētos dzīvokļus un sešus zemes gabalus, kas atrodas LNB projekta īstenošanai paredzētajā teritorijā, no to īpašniekiem, ar kuriem Kultūras ministrijai neizdevās vienoties par nekustamo īpašumu atsavināšanu. Ministru kabinetā tika pieņemts lēmums likumprojektu virzīt Saeimā steidzamības kārtībā.

LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!