• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zem Latvijas triju zvaigžņu stariem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.11.2004., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūžs, divreiz apvīts zemeslodei

Vēl šajā numurā

20.11.2004., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zem Latvijas triju zvaigžņu stariem

Tieši uz svētkiem, pusdienlaikā, no tipogrāfijas klajā nāca “Latvijas Vēstneša” speciālizlaidums Latvijas Republikas proklamēšanas 86.gadadienai – ar atjaunoto Triju Zvaigžņu ordeni apbalvoto pilns saraksts.

Atcerēsimies: 1997.gadā “Latvijas Vēstneša” apgādā iznāca grāmatas “Triju Zvaigžņu gaismā” pirmais sējums – par ordeņa vēsturi un visiem tiem cilvēkiem, kuri Latvijas valsts augstāko apbalvojumu saņēmuši no 1925. līdz 1940.gadam. Otrais sējums iznāca 1998.gadā – ar aprakstiem par apbalvotajiem, kuriem ordenis piešķirts, sākot ar 1994.gadu.
Jaunā “Latvijas Vēstneša” izdevuma “laika skaitīšana” sākas ar 1994.gada 20.oktobra likumu, kas atjauno Triju Zvaigžņu ordeni. Un apbalvoto saraksts arī sākas ar 1994.gadu un noslēdzas ar 2004.gadu. Jo 2004.gada 7.aprīlī jau stājas spēkā jaunais Valsts apbalvojumu likums, un apbalvošanas darbu sāk jauna institūcija – Ordeņu kapituls.
Tādējādi Latvijas valsts jau 1994.gada 7.novembrī apliecināja savu atzinību un godu pirmajiem ordeņa saņēmējiem – Vizmai Belševicai, Andrejam Eglītim, Imantam Lancmanim, Broņislavai Martuževai, Haraldam Mednim, Indulim Rankam, Jurim Rubenim, Leonīdam Vīgneram, Valdemāram Ancītim, Marinai Kosteņeckai, Harijam Liepiņam, Eduardam Pāvulam, Jānim Mencim, Aleksandram Pelēcim un citiem, kam 1995.gada 12.aprīlī pievienojās Francijas prezidents Fransuā Miterāns, Ivars Godmanis, Jānis Stradiņš, Imants Ziedonis, Imants Kokars, Raimonds Pauls, Jānis Peters un citi, 1995.gada 25.septembrī – Zviedrijas karalis Kārlis XVI Gustavs un karaliene Silvija un citos laikos – citi.
Nu vienkop ir visi ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotie no pirmās līdz piektajai šķirai – lielkrusta komandieri, lielvirsnieki, komandieri, virsnieki un kavalieri – un ar ordeņa goda zīmi (Zelta, Sudraba, Bronzas) apbalvotie cilvēki gan apbalvojuma piešķiršanas, gan alfabētiskā secībā.
Vienlaikus jaunajā izdevumā ir likums “Par Triju Zvaigžņu ordeni” un citi dokumenti par šo apbalvojumu, kā arī par Triju Zvaigžņu ordeņa brālību, kurā apvienojušās ar ordeni un ordeņa goda zīmi apbalvotās personas. Bet profesors Jānis Stradiņš runā “Par Triju Zvaigžņu ordeni un ordeņiem vispār”, kas teikta brālības saietā Jelgavā šā gada 18.septembrī, ļauj paskatīties uz šo un citiem apbalvojumiem ar augstāku vērtību un laika dimensiju.

“LV” informācija

...Izdevumu “Latvijas Triju Zvaigžņu ordenis. 1994.–2004.” interesenti varēs iegādāties “Latvijas Vēstneša” Klientu centrā, Bruņinieku ielā 36, Rīgā. Redakcija domā, ka tas varētu būt saistošs Latvijas visjaunāko laiku dokuments katram.
TZOVAKS1.PNG (181926 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!