• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apsteidzošo darbu korupcijas novēršanai izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmajiem apmaksātajiem lauksaimnieku pieteikumiem

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apsteidzošo darbu korupcijas novēršanai izglītībā

Sestdien, 13.novembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rīkoja kopīgu semināru par korupcijas novēršanu un apkarošanu izglītības jomā. Seminārā piedalījās KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs, vadītāja vietnieks Alvis Vilks, izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs, IZM departamentu direktori un padotības iestāžu vadītāji.
KNAB iepazīstināja IZM pārstāvjus ar biroja izstrādāto korupcijas novēršanas un apkarošanas valsts programmu 2004.–2008.gadam, izskaidrojot tās pamatnostādņu mērķus. A.Loskutovs norādīja, ka nereti interešu konflikta situācijas un korupcijas gadījumi izglītības nozarē rodas nezināšanas, informācijas trūkuma vai kļūdainas likumdošanas normu interpretācijas dēļ, tādēļ ir ļoti svarīgi gan ierēdņu, gan izglītības iestāžu amatpersonu līmenī apzināties savas rīcības atbilstību spēkā esošajiem likumiem un šādas rīcības sekas.
Izglītības un zinātnes ministrs atzina, ka izglītības iestādēs diemžēl ir bijis jākonstatē arī ļaunprātīgi interešu konflikta un korupcijas gadījumi, taču vairumā gadījumu pārkāpumi ir neapzināti. Kā vienu no izplatītākajiem interešu konflikta gadījumiem ministrs minēja radinieku pieņemšanu darbā vai lēmumu pieņemšanu attiecībā uz radiniekiem, kas ir pretrunā ar likumu “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”.
Ņemot to vērā, IZM uzskata par nepieciešamu veikt plašu izskaidrošanas un preventīvo (apsteidzošo) darbu korupcijas novēršanai, vienlaikus turpinot cīņu pret klaji ļaunprātīgiem korupcijas gadījumiem, norādīja J.Radzevičs.

Izglītības un zinātnes ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!