• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96631

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rumānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 16.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viktoru Kaļužniju, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas, it īpaši tagad, kad Latvija kļuvusi par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti. “Tas liek daudz plašāk skatīties uz jautājumiem, kas skar cīņu pret terorismu, cilvēku tirdzniecību, efektīvu robežkontroli, nelegālās imigrācijas novēršanu un citas starptautiskas aktualitātes,” uzsvēra I.Ūdre.
Sarunas dalībnieki pieskārās parlamentu sadarbības aspektiem. Tika pārrunāta Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja Borisa Grizlova iespējamā vizīte Latvijā, kas veicinātu parlamentāro kontaktu aktivizēšanos. Sadarbība varētu veidoties parlamentu komisiju un sadarbības grupu līmenī. Augsta līmeņa tikšanās kalpotu par zīmi, ka Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības kļūst ciešākas.
Krievijas Federācijas vēstnieks pievērsās abu valstu ekonomiskajai sadarbībai, atzīstot, ka vēlētos veicināt lietišķo kontaktu attīstību. Pārrunāti jautājumi, kas skar savstarpējo līgumtiesisko bāzi. Būtu jāstrādā pie tā, lai sagatavotie līgumi tiktu arī parakstīti un ratificēti, tai skaitā līgums par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokli un nodokļu nemaksāšanu. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka tas veicinātu ekonomisko sadarbību starp abām valstīm un uzņēmējdarbības intensificēšanos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!