• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rumānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.2004., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisijas komisāra amata kandidāts Andris Piebalgs, atbildot uz deputātu jautājumiem

Vēl šajā numurā

17.11.2004., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rumānijas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 16.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Rumānijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Petru Kordosu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Tikšanās laikā runāts par divpusējās sadarbības attīstības iespējām.
Rumānijas vēstnieks P.Kordoss pauda prieku par Latvijas integrāciju NATO un Eiropas Savienībā (ES) tik ļoti īsā laika periodā un uzsvēra, ka Latvijas un Rumānijas divpusējās attiecības ir veidojušās veiksmīgi, tomēr tās ir jāpadziļina. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību izveidot parlamentu sadarbības grupas abās valstīs.
P.Kordoss informēja par gaidāmajām parlamenta un prezidenta vēlēšanām Rumānijā, kuras ir ļoti nozīmīgas, jo jaunajai valdībai būs jāpabeidz iesāktās ES iestāšanās sarunas trīs nopietnās sadaļās – par konkurenci, vidi, kā arī par iekšlietām un tieslietām. Rumānijas mērķis ceļā uz ES ir 2007.gadā kļūt par pilntiesīgu šīs organizācijas dalībvalsti, pastāstīja P.Kordoss. Tostarp Saeimas priekšsēdētāja apstiprināja, ka Latvija kā ES dalībvalsts atbalstīs Rumānijas virzību uz integrāciju ES un nodos iegūto pieredzi iestāšanās procesā.
Tikšanās nobeigumā puses pārrunāja arī privatizācijas procesu norisi abās valstīs. P.Kordoss informēja, ka Rumānijā daudzus lielos uzņēmumus ir privatizējušas ārvalstu kompānijas, savukārt I.Ūdre pastāstīja, ka privatizācijas process Latvijā tika sākts pirms desmit gadiem un vēl arvien tiek risinātas problēmas, kas skar privatizācijas sertifikātu izmantošanu. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka ir svarīgi izlemt, kur ieguldīt privatizācijas procesā iegūto naudu.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!