• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzsāk sadarbību Latvijas un Ķīnas muitas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2004., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Andris Piebalgs jautājumu krustugunīs

Vēl šajā numurā

16.11.2004., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzsāk sadarbību Latvijas un Ķīnas muitas

Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes direktors Andis Drulle Latvijas Republikas delegācijas sastāvā devies uz Pekinu, lai piedalītos Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas pirmajā sēdē, kuras darba kārtībā iekļauts jautājums par sadarbību muitas jomā ar Ķīnas Tautas Republiku.
Valstu sadarbību muitas jomā regulē starpvaldību līgumi par administratīvo palīdzību muitas lietās. Šāds līgums starp Latvijas Republiku un Ķīnas Tautas Republiku nav noslēgts. Arī Eiropas Savienība ar Ķīnu nav noslēgusi sadarbības līgumu muitas jautājumos. Tomēr saskaņā ar Eiropas Komisijas oficiālo informāciju tuvākajā laikā paredzēts noslēgt Eiropas Kopienas un Ķīnas Tautas Republikas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo administratīvo palīdzību muitas jautājumos.
Preču apgrozījums ar Ķīnu ir ievērojams, tādēļ Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas pirmajā sēdē plānots izskatīt jautājumu arī par muitas dienestu sadarbības nostiprināšanas iespējām. Tāpat plānots pārrunāt jautājumus par preču izcelsmi, kā arī par iespējamo sadarbību muitas noteikumu pārkāpumu novēršanā.
2004.gada 15.aprīlī Pekinā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības ekonomiskās sadarbības līgums. Ar līguma realizāciju saistīto jautājumu izskatīšanai ir izveidota Latvijas un Ķīnas Apvienotā komiteja.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!