• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar tautas mūzikas dzīvajām skaņām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2004., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96309

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Koru diriģentu konkurss "Rīga 2005"

Vēl šajā numurā

11.11.2004., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar tautas mūzikas dzīvajām skaņām

VIJOLE.PNG (118914 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Pēc klusā, pārdomām piepildītā veļu laika līdz ar Mārtiņdienas atnākšanu vēl pavisam nesenā pagātnē atsākās vakarēšanas, kad lauku sētā kopā sanāca kaimiņi no tuvākas un tālākas apkārtnes, dziedāja, dancoja un muzicēja savam un citu priekam. Vai ikvienā vakarēšanā skanēja tādi mūzikas instrumenti kā ermoņikas, dūdas, stabules, vijoles, cītaras, bungas un vēl daudzi citi. Muzikanti izrādīja savu meistarību un prasmes, kas tika pārmantotas no tēviem, vectēviem, mūzikā ietverot dzīves mirkļus, emocijas un cilvēku likteņus. Gandrīz katrā otrajā lauku sētā ir bijis kāds muzikants, kurš spēlējis vienu vai vairākus tautas mūzikas instrumentus, un vakarēšanās danču pavadījums vietējo spēlmaņu izpildījumā bija nodrošināts pārpārēm.
Šoreiz muzikanti no visiem Latvijas novadiem aicināti uz Rīgu – 21.novembrī kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” notiks starptautiskais tautas mūzikas festivāls “Dzīvā mūzika”. Tas kārtējo reizi kopā pulcēs tradicionālās kultūras speciālistus, tautas instrumentālās muzicēšanas entuziastus, mūzikas instrumentu meistarus un tautas muzikantus. Festivālā būs arī viesi no Lietuvas – Gintara Andrijauska mūzikas kapela un lietuviešu vecākās paaudzes muzikanti.
Festivāla laikā paredzēta arī Latvijas un Lietuvas mūzikas instrumentu meistaru darbu izstāde un mūzikas instrumentu darbnīcu prezentācija.
Ikviens tiek aicināts un gaidīts uz tikšanos ar tautas muzikantiem, lai iepazītu viņu dzīvesgājumus, tajā skaitā arī dažādus jautrus atgadījumus, kā arī ieklausītos viņu muzicēšanā un arī paši izlocītu kājas kādā dancī.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!