• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības atbalstu nekustamo īpašumu pirkšanai Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2004., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96225

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot atvadu vizītē Itālijas vēstnieku Latvijā

Vēl šajā numurā

10.11.2004., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības atbalstu nekustamo īpašumu pirkšanai Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai

Vakar, 9.novembrī, Ministru kabinets akceptēja rīkojuma projektu, kas atļauj Kultūras ministrijai paātrināti pirkt Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta vajadzībām nepieciešamos nekustamos īpašumus, par kuriem ir panākta vienošanās ar īpašniekiem, un apstiprināja likumprojektu par pārējo īpašumu pārņemšanu valsts īpašumā. Valdība apliecināja stingru atbalstu LNB projekta īstenošanai.
Ministru kabinets darba sēdē atļāva Kultūras ministrijai paātrināti pirkt privatizētos dzīvokļus Rīgā, Kuģu ielā 8/10 un Uzvaras bulvārī 2 un zemes gabalu Kuģu ielā par apstiprināto tirgus vērtību, ko paredz akceptētais rīkojuma projekts “Par nekustamo īpašumu pirkšanu Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas vajadzībām”. Rīkojuma projektā minētie četri nekustamo īpašumu īpašnieki ir vienojušies ar Kultūras ministriju par īpašumu pārdošanu par sertificētu nekustamo īpašumu vērtētāju noteikto cenu.
Valdība arī atbalstīja to nekustamo īpašumu, par kuru pārdošanu īpašnieki nav vienojušies ar Kultūras ministriju noteiktajā laikā, pārņemšanu valsts īpašumā, apstiprinot likumprojekta “Par nekustamo īpašumu atsavināšanu valsts vajadzībām Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai paredzētajā teritorijā” virzīšanu pieņemšanai Saeimā.
Latvijas Republikā spēkā esošie likumi garantē īpašniekiem savu tiesību aizstāvību, vēršoties tiesā taisnīgas atlīdzības noteikšanai par nekustamā īpašuma pārdošanu.
Pārņemot Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanai nepieciešamos nekustamos īpašumus valsts īpašumā, Kultūras ministrijas pienākums ir noteikt taisnīgu atlīdzību nekustamo īpašumu īpašniekiem saskaņā ar likumu “Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām”. Taisnīgas atlīdzības noteikšanai tika nolīgti sertificēti nekustamo īpašumu vērtētāji īpašumu tirgus vērtības noteikšanai.
Pavisam jaunās LNB ēkas būvniecības teritorijā Kultūras ministrijai jāatpērk 26 nekustamie īpašumi, no tiem – 8 zemes gabali, 17 privatizēti dzīvokļi un viena neapdzīvojamā platība.

Kultūras ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!