• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunā ar skarbu patiesību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2004., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/96013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

04.11.2004., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunā ar skarbu patiesību

“(Ne)metam un (ne)braucam” – tāds nosaukums dots Veselības veicināšanas valsts aģentūras sagatavotajai izglītojošai videofilmai pret braukšanu alkohola reibumā, kuras pirmizrāde notika vakar, 3.novembrī.

BRAUC.PNG (100684 bytes)
Ar atkārtotu pārdzīvojumu Veselības veicināšanas valsts aģentūras sagatavotās izglītojošās videofilmas prezentācijā kinoteātrī “Rīga”
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Īsfilmai, kurā dokumentēti vairāku cilvēku dzīvesstāsti, galvenā mērķauditorija ir topošie autovadītāji – vidusskolas vecuma jaunieši, kā arī autoskolu audzēkņi, lai viņi izprastu, cik bīstami vadīt automašīnu alkohola reibumā. Tā atklāj, kā mainās cilvēka spēja vadīt automašīnu, ja viņš ir dzēris.

Filma sagatavota valsts programmas “Psihoaktīvo vielu lietošanas un azartspēļu atkarības ierobežošana” ietvaros. To saņems vidusskolas un lielākās autoskolas. Kā uzskata speciālisti, jaunieši un nule tiesības ieguvušie autovadītāji ir ceļu satiksmes dalībnieku riska grupa, un ar to pastiprināti jāstrādā. Īsfilmas uzdevums ir veicināt izpratni par katra cilvēka atbildību, braucot pie stūres dzērumā, un mazināt alkohola un tā lietošanas bīstamās sekas.
Pēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem, pērn 2135 ceļu satiksmes negadījumos un 691 avārijā ar cietušajiem autovadītājs bija alkohola reibumā. Šajos negadījumos bojā gājuši 110 un ievainoti 964 cilvēki. Šogad ceļu satiksmes negadījumos pavisam bojā gājis vairāk nekā 400 cilvēku.

“LV” informācija

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!