• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zvīņu ēde - liga, bet ne lipīga. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas Latviju interesē Eiropas Savienībā?

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zvīņu ēde – liga, bet ne lipīga

Psoriāzes slimības cēloņi un ārstēšanas metodes nav pilnībā izpētītas, tādēļ zvīņu ēde nav izārstējama. Latvijā ar to sirgst ļoti daudzi. Šogad pirmo reizi 29.oktobris pasludināts par Pasaules psoriāzes dienu, un vairāk nekā 30 valstīs, arī Latvijā, notiks informatīvās kampaņas. Iecerēts, ka šī īpašā diena palīdzēs pievērst uzmanību psoriāzei kā slimībai, kas ietekmē cilvēkus ne tikai fiziski, bet galvenokārt emocionāli. Galvenais, ko šīs dienas iniciatori vēlas pateikt pasaulei, ir – “Psoriāze nav lipīga!”. Ja sabiedrība izpratīs psoriāzes būtību, līdzcilvēki aizspriedumu dēļ vairs nenovērsīsies no psoriāzes slimniekiem.

“LV” informācija

Uzziņai

Psoriāze jeb zvīņu ēde ir hroniska ādas saslimšana, ar kuru, pēc Latvijas Psoriāzes biedrības sniegtajām ziņām, Latvijā slimo apmēram 3 – 4 % iedzīvotāju visās vecuma grupās. Psoriāze var sākties jebkurā vecumā. Slimības izcelsmē liela nozīme ir iedzimtības faktoriem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!