• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Suitu sievas apdzied rīdziniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2004., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceturtdiena, 28.10.2004.

Laidiena Nr. 171, OP 2004/171

Vēl šajā numurā

27.10.2004., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Suitu sievas apdzied rīdziniekus

KURZEME.PNG (98699 bytes)
Suitu sievas kā vienmēr atraktīvas
Foto: Andris Kļaviņš

23.oktobrī Rīgas Latviešu biedrības namā notika sarīkojums “Kurzemes Rīga”, kas ir aizsākums jaunai tradīcijai, kam sekos pārējo novadu svētki galvaspilsētā.
“Kurzeme ienāk Rīgā gan fiziski – ar savām krāšņajām segām, pinumiem un citiem izstrādājumiem, ar deju ansambļiem, gan garīgi – ar kurzemnieku mentalitāti. Kurzeme raksturīga ar savām krāsām gan dabā, gan tautastērpos. Kurzemes skarbie vēji veidojuši tos spilgtos, šerpos raksturus, kuros mēs atpazīstam šā novada iedzīvotājus. Pirmajā acu uzmetienā viņi šķiet smagnēji, bet, kad viņiem iepatīkas dziesma vai deja, viņi pārvēršas un paliek uzticīgi tai. Mana vēlēšanās ir parādīt kurzemnieku visā viņa košumā, drastiskumā, aizrautībā ar dziesmu, deju un tērpu, turklāt visās paaudzēs. Tikai nepārtrauktības saiknē var izdzīvot tautas māksla,” stāsta sarīkojuma režisore Anna Jansone, kas ikdienā ir valsts aģentūras “Tautas māksla” direktore.
Sarīkojumā piedalījās deju ansambļi “Bandava”, “Daiļrade”, “Dzintariņš”, “Līgo”, “Venta”, tika atklāta Kurzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde. Cik skaisti izstrādājumi var tapt bērnu mazajās rociņās, rādīja bērnunama “Veģi” audzēkņi.
Sarīkojums tika organizēts ar Rīgas domes Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu, sadarbojoties ar Mazās ģildes Kultūras un atpūtas centru, Kuldīgas un Ventspils rajonu Dziesmu svētku deju virsvadītāju Ramonu Irbi. Kurzemnieku krāsas jo spilgti uzplaiksnīja suitu sievu sadziedāšanās uznācienā. Tur bija gan spilgtās Alsungas novada krāsas tērpos, gan šerpā valodiņa, gan atjautība un dzirkstošs prieks par dzīvi un sadzīvi.

Andris Kļaviņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!