• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācijas birojs - gan pašu ļaudīm, gan ārzemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2004., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lielie zālēdāji apgūst Latvijas āres

Vēl šajā numurā

26.10.2004., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācijas birojs – gan pašu ļaudīm, gan ārzemniekiem

TURISMSMK.PNG (98468 bytes)
Latvijas Tūrisma informācijas biroja vadītāja Sanita Ciniņa, ekonomikas ministrs Juris Lujāns un TAVA direktors Uldis Vītoliņš biroja atklāšanā
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pirmdien, 25.oktobrī, Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) organizēja savas jaunās struktūrvienības – Latvijas Tūrisma informācijas biroja atklāšanu. Tas darbosies Vecrīgā, Smilšu ielā 4. TAVA direktors Uldis Vītoliņš pastāstīja, ka informācijas biroja uzdevums ir apkopot informāciju par Latvijas reģionu piedāvātajiem tūrisma produktiem. Līdz šim Latvijā nebija vienota centra, kas spētu vēstīt par tūrisma iespējām valstī. Rīgas viesiem bija pieejama vienīgi informācija par tūrisma piedāvājumu galvaspilsētā un tās tuvākajā apkārtnē. Nule atklātais birojs apmeklētājiem sniegs ziņas, kas aptvers visu Latviju, un tā darbība nebūs vērsta vienīgi uz ārvalstu tūristiem – arī Latvijas iedzīvotājiem tiks piedāvāts detalizētas un plašas informācijas klāsts par ceļojumu un atpūtas iespējām reģionos. Līdztekus darbam ar klientiem Latvijas Tūrisma informācijas birojs sadarbībā ar Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centru un reģionālajām tūrisma asociācijām veiks reģionu tūrisma produktu sistematizēšanu un koordinēšanu. Lai iepazīstinātu sabiedrību ar tūrisma aktualitātēm attālākajos Latvijas novados, birojs regulāri rīkos rajonu tūrisma centru prezentācijas.
Ekonomikas ministrs J.Lujāns izteica gandarījumu par centra izveidi un uzsvēra, ka tā ir daļa no pasākumu kompleksa, kas Ekonomikas ministrijas pārziņā esošo tūrisma nozari ievirza jaunā attīstības posmā. J.Lujāns norādīja – Latvijas Tūrisma informācijas biroja izveide ir nozīmīgs sasniegums 2002.gadā uzsāktā projekta “Vienota tūrisma informācijas centra izveide” īstenošanā, kura galvenais uzdevums ir sabiedrības informēšana par jaunāko Latvijas tūrisma industrijā.
“Latvijas Vēstnesis” jau vairākkārt ziņojis, ka Ekonomikas ministrija izvirzījusi tūrisma attīstības veicināšanu par vienu no sava darba prioritātēm 2003. un 2004.gadam. Šīs nozares mērķu izpildi sekmē 2004.gada budžetā ievērojami augušais plānotais tūrisma mārketinga finansējums. Arī ārvalstīs tiek veidoti aizvien jauni Latvijas tūrisma informācijas centri – birojs Stokholmā jau atklāts, bet gada beigās līdzīgu centru plānots atklāt arī Maskavā.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!