• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kamerkoris "Ave sol" atgriežas, mājas zaudētas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2004., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai celtu pasauli mīlestībā

Vēl šajā numurā

22.10.2004., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kamerkoris “Ave sol” atgriežas, mājas zaudētas

Pēc trīs nedēļu koncerttūres, kurā kopumā sniegti 13 koncerti Japānas lielākajās koncertzālēs, šovakar Latvijā atgriežas kamerkoris “Ave sol”.

AVESOL.PNG (120931 bytes)
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Koncerttūre izdevusies izcila, uzskata kora menedžere Dana France. Nevienā koncertā nav bijušas brīvas skatītāju vietas.
Kā zināms, Japānā plosījās viesuļvētra, kas šogad bija jau desmitā. Spēcīgais taifūns “Tokage” sagādāja grūtības arī “Ave sol”. Kā informē kora pārstāve, viena no pēdējo desmit gadu laikā spēcīgākajām vētrām Japānā radījusi lielus sarežģījumus, taču koris uz visām koncerta norises vietām nokļuvis laikā. Tikai koncerttūres laikā kamerkoris saņēma vēsti, ka zaudējis savu mājvietu koncertzāli “Ave sol”, kas jau vasaras sākumā tiesvedības ceļā nonākusi Latvijas Pareizticīgās baznīcas īpašumā. Rīgas apgabaltiesas spriedums šajā lietā bija pārsūdzams Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā, bet tas netika darīts.
Komentējot kora tālāko iespējamo rīcību, D.France norāda: “Atgriezies Latvijā, koris ir noskaņots noskaidrot visas nianses šajā jautājumā, paust savu attieksmi par notikušo un, ja iespējams, arī cīnīties par koncertzāles saglabāšanu.”
Atgādinām, ka Rīgas dome turpina vākt informāciju, lai izvērtētu pašvaldības iespējas tiesas ceļā atgūt minēto īpašumu. 20.oktobrī Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs nosūtījis Ģenerālprokuratūrai visu viņa rīcībā esošo informāciju par tiesvedību koncertzāles ēkas jautājumā, lūdzot izvērtēt lietas apstākļus un pašvaldības darbinieku, kuri pārstāvēja Rīgas domi tiesā, atbildību, informē Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
Ar iesniegumu pie ģenerālprokurora Jāņa Maizīša un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Alekseja Loskutova vērsies Tautas partijas Rīgas domes frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš, aicinot “nekavējoties uzsākt pārbaudi koncertzāles “Ave sol” zaudēšanas lietā, lai tiktu noskaidrotas un sodītas amatpersonas, kas ir atbildīgas par Rīgas domei nodarītajiem zaudējumiem”.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!