• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kases datorprogrammu atbilstību Latvijas normatīvo aktu prasībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts kases veiktās klientu aptaujas rezultātiem

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kases datorprogrammu atbilstību Latvijas normatīvo aktu prasībām

Valsts kontrole kā pilotprojektu Valsts kasē veica revīziju par datorprogrammu atbilstību Latvijas normatīvo aktu prasībām, un pēc revīzijas apstiprināts, ka Valsts kasē tiek izmantota tikai legāla programmatūra. Valsts kontrole šo pārbaudi veica sadarbībā ar sabiedriskās organizācijas “Business Software Alliance” Latvijas komiteju.
Revīzijas laikā tika pārbaudīta Valsts kases datorprogrammu (to izmantošanas licenču) grāmatvedības uzskaite, analizētas Valsts kases aizpildītās pašdeklarācijas anketas par izmantotajām biznesa pielietojuma datorprogrammām un tām atbilstošajām licencēm, kā arī salīdzināti šajās pašdeklarācijās uzrādītie dati ar faktisko stāvokli darba stacijās.
Pārbaudes laikā Valsts kontrole konstatēja, ka Valsts kases informācijas un datu apstrādes sistēmas programmu un ar tām saistīto licenču grāmatvedības uzskaites dati sniedz patiesu priekšstatu par faktisko stāvokli un atbilst pašreizējai likumdošanai un Valsts kases datorprogrammu (licenču) izmantošanu reglamentē iekšējie normatīvie dokumenti. Apstiprināta arī Valsts kases izmantotās programmatūras (licenču) legalitāte.
Kā uzskata Valsts kases vadība, šīs revīzijas rezultāti apliecina Valsts kases darbības augstos standartus, kas būtu nesavienojami ar nelicencētu datorprogrammu lietošanu. Tā kā Valsts kase jau ilgāku laiku informācijas drošības politikas ietvaros pievērš īpašu uzmanību personāldatoros lietojamās programmatūras standartu izstrādei un atbilstības uzturēšanai, Valsts kontroles revīzijas labie rezultāti ir likumsakarīgi.

Valsts kases informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!