• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izdevumiem 2005.gada pašvaldību vēlēšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2004., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas valsts parāda zemo līmeni

Vēl šajā numurā

21.10.2004., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izdevumiem 2005.gada pašvaldību vēlēšanās

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars 18.oktobrī nosūtījis vēstuli rajonu padomēm, pilsētu domēm, novadu domēm un pagastu padomēm, kurā aicina pašvaldības, plānojot 2005.gada budžetu, paredzēt izdevumus arī pašvaldību vēlēšanu sarīkošanai 2005.gada martā.
Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā noteikts, ka domes (padomes) vēlēšanas sagatavo un sarīko pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijas un vēlēšanu iecirkņu komisijas un ar vēlēšanu sagatavošanu un norisi saistītie izdevumi tiek segti no attiecīgās pašvaldības budžeta.
Līdz ar to, lai nodrošinātu sekmīgu 2005.gada pašvaldību vēlēšanu norisi, pašvaldībām 2005.gada budžetā jāparedz finanšu līdzekļi vēlēšanu komisiju darbinieku atalgojumam un ēdināšanas izdevumu kompensēšanai vēlēšanu laikā, vēlēšanu iecirkņu telpu īrei, sakaru pakalpojumiem un transportam, lai nodrošinātu balsošanas organizēšanu vēlētāju dzīvesvietā, kā arī vēlēšanu zīmju iespiešanai un citiem ar vēlēšanu sarīkošanu saistītajiem izdevumiem. Vēstulē arī uzsvērts, ka, gatavojoties nākamā gada vēlēšanām, pašvaldībām noteikti būtu jāparedz atalgojums arī vēlēšanu komisiju datorspeciālistiem, jo datu apstrādes apjoms, kas jāveic elektroniski, ar katru gadu pieaug.
Vienlaikus CVK priekšsēdētājs arī informē, ka CVK pašvaldību vēlēšanām sagatavos vēlēšanu aploksnes, informatīvos plakātus, normatīvo aktu brošūras, vēlēšanu kastes, uz galda novietojamus aizslietņus, datorprogrammas deputātu kandidātu sarakstu sagatavošanai, apkopošanai un vēlēšanu rezultātu noteikšanai, deputātu kandidātu sarakstu un tam pievienojamo dokumentu veidlapu paraugus, kā arī organizēs vietējo vēlēšanu komisiju apmācību. Savukārt vēlētāju sarakstus sagatavos Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde.

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!