• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par diplomātiskajām attiecībām ar Irākas Republiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2004., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/95204

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunu 20 latu naudas zīmju laišanu apgrozībā

Vēl šajā numurā

19.10.2004., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par diplomātiskajām attiecībām ar Irākas Republiku

Piektdien, 15.oktobrī, LR pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ņujorkā telpās tika nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Irākas Republiku.
Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp abām valstīm Latvijas Republikas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Gints Jegermanis un Irākas Republikas vārdā – ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Samīrs Šakirs M.Sumaida.
Latvijas vēstnieks uzsvēra, ka attiecību dibināšana ar Irāku ir daudzējādā ziņā simbolisks solis, turklāt svarīgo dokumentu parakstīšana iekrīt Ramadāna pirmajā dienā. Latvijas un Irākas liktenī ir daudz kopīga, tāpēc Latvijas sabiedrība uzmanīgi seko līdzi notikumiem Irākā un cer, ka Irākas sabiedrībai izdosies pavisam drīz atrast kopīgu valodu un radīt drošības apstākļus, kas ļautu uzsākt sekmīgu sabiedrības un valsts atjaunošanu. Latvija ir gatava dalīties savā pieredzē valsts un sabiedrības pārveidē. Mūsu zinātnieki UNESCO ietvaros ir gatavi piedalīties Irākas kultūras mantojuma saglabāšanā.
Irākas vēstnieks atbildot atzīmēja, ka diplomātiskās attiecības abu valstu starpā patiešām tiek dibinātas īpašā dienā – piektdienā, kas musulmaņiem ir svēta diena. Irāka, tāpat kā Latvija, ir piedzīvojusi savu atdzimšanu. Irāka, pārdzīvojusi iepriekšējā režīma teroru un beidzot kļuvusi brīva, ir gatava un spēs izveidot plaukstošu valsti. Irāka šobrīd pārdzīvo grūtu laiku, kurā visāda veida ekstrēmisti mēģina kavēt šīs valsts atjaunošanos. Tomēr sabiedrības lielākā daļa vēlas mieru. Irākas vēstnieks pateicās Latvijai par sniegto atbalstu.
Vēstnieki vienojās, ka jāstiprina sadarbība starp abām valstīm un pārstāvniecībām.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!