• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā sargās patērētāja tiesības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2004., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mainīti ST tālruņa numuri

Vēl šajā numurā

13.10.2004., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā sargās patērētāja tiesības

Vakar, 12.oktobrī, Ministru kabineta sēdē akceptētas Ekonomikas ministrijas izstrādātās Patērētāju tiesību aizsardzības politikas pamatnostādnes. Tas ir vidēja termiņa politikas plānošanas dokuments turpmākajiem sešiem gadiem, kas nosaka patērētāju aizsardzības politikas pamatprincipus, mērķus un prioritātes.
Uz šā dokumenta pamata tiks izstrādātas Patērētāju tiesību aizsardzības programmas 2005. – 2007.gadam un 2008. – 2010.gadam. Komentēdams pamatnostādņu būtību, ekonomikas ministrs Juris Lujāns skaidro, ka tirgus ekonomikas apstākļos patērētājs ar savu maciņu “balso” par labu vienai vai otrai precei un pakalpojumam. Līdz ar to patērētājam ir tiesības zināt, ko par šo “balsojumu” saņemt un kā rīkoties, ja rezultāts neatbilst “balsojuma” nosacījumiem. “Patērētāju tiesību apzināšana un aktualizēšana zināmā mērā liecina par nobriedušu ekonomiku, kur tirgus gatavs uzklausīt patērētāja ierosinājumus un sūdzības un, pats svarīgākais, patērētāju respektēt. Šādā kontekstā Ekonomikas ministrijas izstrādātās pamatnostādnes veido patērētāju aizsardzības tiesisko bāzi, kontroles mehānismu, īpaši akcentējot sabiedrības informēšanu par tās tiesībām, sākot jau no skolas sola,” uzsver ministrs.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!