• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas komisāra amata kandidātes uzstāšanos Eiropas Parlamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2004., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94880

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kazahstānas Republikas prezidenta Nursultana Nazarbajeva sniegtajās valsts vakariņās 2004. gada 8. oktobrī

Vēl šajā numurā

12.10.2004., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas komisāra amata kandidātes uzstāšanos Eiropas Parlamentā

Ceturtdien, 7.oktobrī, Eiropas Parlamentā Briselē notika Latvijas komisāres Ingrīdas Ūdres noklausīšanās. Uzrunājot Eiropas Parlamenta deputātus, viņa akcentēja Parlamenta uzticības un sadarbības ar komisijām nozīmi. “Katras Savienības institūcijas darbam jābūt ar augstāko profesionalitātes un godprātības raudzi, jo mums nav svarīgāka uzdevuma par Eiropas iedzīvotāju interešu aizstāvēšanu un Eiropas uzplaukumu,” teica I.Ūdre.
Akcentējot katras tautas kultūras identitāti, viņa uzsvēra, ka deputātus uzrunājusi savā dzimtajā valodā, un pauda lepnumu, ka latviešu valoda, kurai ir īpaša vieta pasaules vairāk nekā 6000 valodu saimē, nu ir arī Eiropas Savienības oficiālā valoda. “Mēs cienām atšķirīgo un novērtējam dažādības skaisto mozaīku. Kopš brīža, kad Latvija tika uzņemta Eiropas Savienībā, mēs apzināmies, ka uz visiem laikiem esam atgriezušies savās īstajās mājās – vienotā Eiropas ģimenē. Mēs priecājamies par šīs ģimenes kultūras daudzveidību, atvērtību un bagātajām tradīcijām, kas tiek koptas un attīstītas, saglabājot katras dalībvalsts unikālās vērtības. Esmu gandarīta par to, ka arī es varēju dot savu ieguldījumu Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā procesā,” sacīja komisāra amata kandidāte.
Runā kā darbības mērķis tika minēta globālas pieejas nodokļu politikai turpināšana, veidojot tiešu saikni starp nodokļu politiku un plašākiem Eiropas Savienības mērķiem, kā, piemēram, Lisabonas dienaskārtība ekonomiskai attīstībai globālā tirgū. Bet darba turpināšana pie pārrobežu nodokļu barjeru likvidēšanas varētu ievērojami veicināt Lisabonas stratēģisko mērķu sasniegšanu, atbalstot neitrālāku un efektīvāku resursu sadalījumu.
“Eiropas Savienības nodokļu likumdošana Padomē tiek pieņemta ar vienbalsību. Šajā sakarībā es piedāvātu īstenot nodokļu politikas mērķus, izmantojot visus iespējamos instrumentus – tātad ne vien likumdošanas aktu priekšlikumus, bet arī komunikācijas, rekomendācijas, tā saukto soft law, un Rīcības kodeksus. Pašsaprotami, ka dažādās likumdošanas un cita rakstura iniciatīvās vēlos cieši sadarboties ar Parlamentu,” uzsvēra I.Ūdre.
Runājot par darbības iecerēm muitas jomā, tika akcentētas trīs prioritātes: muitas ieguldījums drošības uzlabošanā, patērētāju aizsardzība un uzņēmējdarbības atvieglošana un cīņa pret krāpšanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!