• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izgaismo garīgi slimo problēmas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2004., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ja bērnam vajadzīgs psihologs

Vēl šajā numurā

12.10.2004., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izgaismo garīgi slimo problēmas

Jautājums par garīgi slimu cilvēku veselību, aprūpi un integrāciju sabiedrībā ir multisektorāla problēma, kas ir jārisina kompleksi, sadarbojoties vairākām institūcijām, uzskata veselības ministrs Rinalds Muciņš.
Kā jau rakstījām “LV” iepriekšējā numurā, aizvadītajā nedēļā norisēja kampaņa “Arī garīgi slimajiem ir cilvēktiesības”, kuras noslēguma pasākums – koncerts – svētdienas pēcpusdienā notika Vērmaņdārzā. Daļa no mūsu līdzcilvēkiem, kuri spiesti ilgstoši vai pat visu dzīvi uzturēties kādā no deviņām psihoneiroloģiskajām slimnīcām vai 30 specializētajiem sociālās aprūpes centriem, varētu dzīvot arī mājās, ja vien tam būtu radīti priekšnosacījumi, skaidro akcijas rīkotāji, uzsverot, ka valstī trūkst alternatīvās aprūpes pakalpojumu. Patlaban Latvijā ir 49 000 personu ar psihiskās veselības traucējumiem. Sabiedrības informēšanas akcija “Arī garīgi slimajiem ir cilvēktiesības” bija iecerēta, lai rosinātu sabiedrību kļūt atvērtākai pret cilvēkiem ar psihiskās veselības traucējumiem un mudinājums valstij risināt alternatīvās aprūpes pakalpojumu trūkumu problēmu.
Veselības ministrs, piedaloties noslēguma pasākumā, izteicis atbalstu akcijas rīkotājiem un uzsvēris, ka sabiedrībai arvien vairāk ir jāpievēršas savu līdzcilvēku problēmām, jāpieņem viņi savā pulkā, nevis jāizolē.
Kā uzsvēris ministrs, ārstniecībai ir ļoti liela loma garīgi slimu cilvēku dzīvē, tomēr šo jautājumu nevar aplūkot atrauti no visa pasākumu kompleksa, kas ir nepieciešams cilvēkiem ar psihiskiem traucējumiem, proti, sociālā aprūpe, integrācija sabiedrībā, sabiedrības izglītošana, iespējas nodrošināt cilvēkiem ar psihiskiem traucējumiem strādāt un dzīvot maksimāli pilnvērtīgu dzīvi.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!