• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Taizemes premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2004., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004.gada 7.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

08.10.2004., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Taizemes premjerministru

No 7. līdz 9.oktobrim Ministru prezidents Indulis Emsis piedalās Eiropas Savienības (ES) un Āzijas (ASEM) 5.sammitā Hanojā. Vakar svinīgā ceremonijā ASEM tika uzņemtas 13 jaunas dalībvalstis – 10 Eiropas Savienības jaunās dalībvalstis, tai skaitā Latvija, un trīs Āzijas valstis.
ES un Āzijas galotņu tikšanās ietvaros Ministru prezidents I.Emsis vakar tikās ar Taizemes premjerministru Taksinu Šinavatru, kas bija iespējams sakarā ar Latvijas kļūšanu par ES dalībvalsti un ES un Āzijas sadarbības dalībnieci.
Sarunas sākumā Ministru prezidents Indulis Emsis atzīmēja, ka Latvijas un Taizemes diplomātiskās attiecības izveidotas jau 1921.gadā, tomēr zināmu vēsturisku notikumu dēļ abu valstu divpusējās sadarbības attīstība tika traucēta.
Neraugoties uz to, abi premjerministri bija vienisprātis, ka Latvijas un Taizemes divpusējās attiecības var vērtēt kā labas un konstruktīvas. Tajā pašā laikā abas puses uzsvēra, ka ir jāaktivizē divpusējās attiecības atbilstoši starptautiskajām norisēm: ES paplašināšanai un ASEM dalībvalstu skaita palielināšanai.
Indulis Emsis pauda Latvijas vēlmi noslēgt ar Taizemi sadarbības līgumu kuģniecības jomā un līgumu par ekonomisko sadarbību. Šie līgumi būtu priekšnoteikums abu valstu attiecību aktivizēšanai. Taizemes premjerministrs T.Šinavatra pozitīvi uztvēra šo priekšlikumu.
Ministru prezidents I.Emsis uzsvēra Latvijas vēlmi attīstīt tūrisma kontaktus ar Taizemi. Kā priekšnoteikumu, kas to varētu sekmēt, I.Emsis atzīmēja iespējas Latvijas pilsoņiem iegūt Taizemes vīzas uz valsts robežas tādā pašā kārtībā, kāda ir citu ES dalībvalstu pilsoņiem. Taizemes puse ar izpratni uztvēra šo Latvijas vēlmi un apliecināja gatavību strādāt šajā virzienā.
Indulis Emsis uzaicināja Taizemes premjerministru apmeklēt Latviju vizītē, kā arī izvēlēties Latviju par aktīvu vietu savu ekonomisko interešu attīstībai Eiropā un Ziemeļeiropā.
Taizemes premjerministrs T.Šinavatra uzaicināja I.Emsi apmeklēt Taizemi viņam pieņemamā laikā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!