• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauni vēstnieki Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2004., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kazahstāna: tik četru stundu laika starpība

Vēl šajā numurā

07.10.2004., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauni vēstnieki Latvijā

BELGIJA.PNG (95506 bytes)
Beļģijas Karalistes vēstnieks Latvijā Kristians Verdonks
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Beļģijas Karalistei

Otrdien, 5. oktobrī, savu akreditācijas vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai iesniedza Beļģijas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kristians Verdonks (Christian Verdonck). Valsts prezidente viņu apsveica kā pirmo Latvijā rezidējošo Beļģijas vēstnieku.
Sarunā prezidente un vēstnieks pauda pārliecību, ka vēstniecības atklāšana Rīgā būtiski veicinās Latvijas un Beļģijas sadarbību. Prezidente izteica gandarījumu par abu valstu līdzšinējām attiecībām, arī NATO ietvaros, dalību valsts valodas programmu finansēšanā un sadarbību pašvaldību līmenī.

Kristians Verdonks dzimis 1947. gada 20. februārī. Beļģijas ārlietu dienestā kopš 1981. gada. Strādājis diplomātiskās misijās Kinšasā, Singapūrā un Tunisijā, bijis padomnieks Beļģijas vēstniecībā Tokijā. Kopš 2002. gada – Beļģijas ģenerālkonsuls Ķelnē, Vācijā.

Ekvadoras Republikai

Otrdien Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai savu akreditācijas vēstuli iesniedza arī Ekvadoras Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Karloss Hativa Naranho (Carlos Jativa Naranjo). Vēstnieks izteica gandarījumu, ka Latvijā tiek atvērts Ekvadoras goda konsulāts, ko vadīs goda konsuls Dainis Krieviņš.
Sarunā ar vēstnieku Valsts prezidente atzīmēja, ka goda konsulāti bieži veic nenovērtējamu darbu divu valstu attiecību tuvināšanā, un pauda cerību, ka līdz ar goda konsulāta atklāšanu paplašināsies Latvijas un Ekvadoras saimnieciskie un kultūras sakari. Abas puses apspriedās par Eiropas Savienības (ES) un Latīņamerikas dialogu un Latvijas vietu šīs sadarbības ietvarā, uzsverot, ka Latvijas dalība ES paver jaunas iespējas arī Latvijas un Ekvadoras sadarbībai.

EKVADORA.PNG (106544 bytes)
Ekvadoras Republikas vēstnieks Latvijā
Karloss Hativa Naranho
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Karloss Hativa Naranho dzimis 1959. gada 25. augustā Montevideo, Urugvajā. Beidzis Ekvadoras Katoliskās universitātes Juridisko fakultāti, mācījies Diplomātijas un stratēģijas studiju centrā Parīzē. Kopš 1978. gada strādā Ekvadoras Ārlietu ministrijā. Bijis Ekvadoras pārstāvniecības ANO otrais sekretārs, padomnieks vēstniecībā Francijā, Ekvadoras pastāvīgās delegācijas UNESCO pagaidu pilnvarotais lietvedis, padomnieks vēstniecībā Francijā, pēc tam Ārlietu ministrijas Kultūras sakaru departamenta ģenerāldirektors, Ekvadoras vēstniecības ASV vadītāja vietnieks, vēlāk vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis. Kopš šā gada janvāra Ekvadoras vēstnieks Zviedrijā, kur ir viņa rezidence. Precējies, ir divi dēli.

Nigērijas Federatīvajai Republikai

5. oktobrī savu akreditācijas vēstuli Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai iesniedza arī Nigērijas Federatīvās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Ignaciuss Hekaire Ajuru (Ignatius Hekaire Ajuru).
Sarunā vēstnieks informēja prezidenti par aktualitātēm savā valstī dažādās jomās, akcentējot pašreizējās aktualitātes un turpmākās iespējas. Latvijas Valsts prezidente pauda sapratni un atbalstu Nigērijas progresīvajiem centieniem, atzīmējot, ka arī Latvija gājusi cauri sarežģītam pārmaiņu procesam un piedzīvojusi dažādas grūtības, bet tagad atrodas Eiropas Savienības valstu saimē ar pilntiesīgām balsstiesībām.

NIGERIJA.PNG (99669 bytes)
Nigērijas Federatīvās Republikas vēstnieks Latvijā Ignaciuss Hekaire Ajuru
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Ignaciuss Hekaire Ajuru dzimis 1949. gada 25. martā Isiokpo, Nigērijā. Mācījies Svētā Patrika pamatskolā Alimini un Svētā Pētera pamatskolā Isiokpo, Hammersmita un Vesta koledžā Londonā, tad Hadersfīldas universitātē Anglijā. 1988. gadā beidzis Riversteitas valsts universitātes tehnoloģijas zinību fakultāti. Līdz 1994. gadam strādājis par tirdzniecības menedžeri, tad ievēlēts par kompānijas “Uniontek Limited” valdes priekšsēdētāju un bijis šajā amatā līdz 1999. gadam. No 1999. līdz 2003. gadam Nigērijas vēstnieks Gabonā. Pēc tam iecelts par Nigērijas vēstnieku Ukrainā, viņa rezidence ir Kijevā. Apbalvots ar Gabonas “Ekvatora Zvaigznes” ordeni.

Jānis Ūdris, “LV”,

janis.udris@vestnesis.lv

sadarbībā ar Valsts prezidenta kancelejas preses centru un Ārlietu ministriju

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!