• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunās pases krāsa - "burgundiešu sarkanā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2004., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kādam jābūt labam birojam?

Vēl šajā numurā

06.10.2004., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunās pases krāsa – “burgundiešu sarkanā”

Saskaņā ar Eiropas Savienības dalībvalstu rezolūciju jaunajām dalībvalstīm, arī Latvijai, ne vēlāk kā 2007.gada 1.janvārī jāuzsāk vienota parauga pasu izsniegšana.

LR_EUROPASE.PNG (130404 bytes)
Šādi, iespējams, varētu izskatīties jaunā parauga pase

Tas nenozīmē, ka jau pēc pusotra vai diviem gadiem visiem iedzīvotājiem būs momentāni jāmaina pases, skaidro Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diana Bogdanova. Gan 1992.gada, gan 2002.gada parauga pases būs lietojamas līdz to derīguma termiņa beigām. Pirmie, kas saņems jaunā parauga pases, būs personas, kuru pasēm būs beidzies derīguma termiņš, un piecpadsmit gadus sasniegušie jaunieši.
Jaunā parauga pasēs paredzēts iekļaut mikroshēmu ar informāciju par personas biometrijas datiem – sejas attēlu. PMLP atbalsta biometriskās informācijas iekļaušanu pasēs, jo tas uzlabo dokumentu drošību pret viltojumiem un cīņu pret nelegālo imigrāciju.
Jautājums, vai mikroshēmā iekļaujama arī informācija par pirkstu nospiedumiem, ir katras dalībvalsts ziņā. Par to lems arī Latvijas valdība.
Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāves sniegtajām ziņām, pases vāciņa krāsa būs “burgundiešu sarkanā”. Informācija uz tā tiks izvietota šādā kārtībā:
• vārdi “Eiropas Savienība”;
• pases izdevējvalsts nosaukums;
• valsts simbolika, t.i., valsts ģerbonis;
• vārds “Pase”.
Šī informācija tiks drukāta latviešu valodā. Tas pats attiecas arī uz informāciju, kas tiks ietverta vāciņa iekšējā daļā.
Identifikācijas lappusē informācija par personu un pasi tiks sniegta valsts oficiālajā valodā, bet ailīšu nosaukumus varēsim lasīt arī angliski un franciski. Dokumentam, tāpat kā līdz šim, būs 32 lappuses.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!