• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Universitāte izvirza sev jaunus mērķus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2004., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzlabot vai vismaz nesagandēt dzīvnieku dzīvi

Vēl šajā numurā

05.10.2004., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Universitāte izvirza sev jaunus mērķus

LU.PNG (103595 bytes)
Latvijas Universitātes rektors prof. Ivars Lācis pasniedz LU Ģerboņa zelta zīmi bijušajam Universitātes rektoram Jurim Zaķim Latvijas Universitātes 85 gadu jubilejas svinīgajā Senāta sēdē Universitātes Lielajā aulā
Foto: Toms Grīnbergs, LU fotoarhīvs

Latvijas Universitātes (LU) saime ar dažādiem zinātniskiem, kultūras un izklaides pasākumiem atzīmē lielākās Baltijas augstskolas 85 gadu sekmīgu pastāvēšanu. Jubilejas svinības ilgs līdz 10.oktobrim. Īpaši minams ir 2.oktobris, kas bija piesātināts ar svinību kulminācijas pasākumiem – sestdien notika Senāta svinīgā sēde un koncerts Latvijas Nacionālajā operā, kam sekoja uguņošana par godu Alma mater.
Kā jubilejai veltītās Senāta sēdes atklāšanā minēja LU Senāta priekšsēdētājs Mārcis Auziņš, viens no LU stratēģiskajiem mērķiem ir kļūt par pasaulē atzītu augstākās izglītības mācību iestādi. Proti, vismaz līdz 100.jubilejai iekļūt augstskolu ranga tabulu piecsimtniekā. Tam Universitātei ir visi nepieciešamie resursi.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pasākumā Latvijas Nacionālajā operā, sveicot LU lielajos svētkos, uzsvēra, ka Universitāte var būt lepna par savu devumu Latvijas valstij, tautai un pasaulei. Arī nākotnē augstskolai ir plašas iespējas. “Mums priekšā stāv jauns vēstures periods ar jauniem vēsturiskiem izaicinājumiem,” teica Valsts prezidente.

“LV” informācija

Uzziņai

Latvijas Universitātē studē vairāk nekā 28 000 cilvēku. 13 fakultātēs nodarbināti vairāk nekā 1000 pasniedzēju un 13 profesoru, kuri nodrošina 57 pamatstudiju programmu, 69 augstākā līmeņa studiju programmu un 22 doktora studiju programmu apgūšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!