• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2004., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu sadarbība joprojām aktuāla

Vēl šajā numurā

05.10.2004., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Angļu “The Economist”: “Grūti atcerēties, kad vēl pasaules ekonomika augusi tik strauji. Starptautiskais valūtas fonds šogad prognozē globālā iekšzemes kopprodukta pieaugumu par 5%. Līdz ar to globālās ekonomikas pieauguma tempu samazināšanās nākamgad nebūtu pārsteigums, taču jājautā – vai tas notiks palēnām vai arī pēkšņi? Starptautiskais valūtas fonds prognozē 4,3% pieaugumu 2005.gadam. Arī citas oficiālas organizācijas, kā EDSO un Eiropas Centrālā banka, ir optimistiski noskaņotas. Tām, iespējams, ir taisnība, taču vēsture pierāda, ka brīžos, kad viss izskatās tik rožaini, vienmēr jājautā: kas varētu noiet greizi?”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Neraugoties uz virzību autoritārisma virzienā, Krievija nekad nekļūs par ideoloģizētu valsti, kāda bija PSRS. Nobremzējot ekonomiskās reformas, Krievija arī turpmāk būs tikai izejvielu piegādātāja. Tāpēc vidējā vai tālākā perspektīvā nevar izslēgt nopietnas politiskās vai ekonomiskās krīzes izcelšanos. Lai arī Krievija turpinās attālināties no ES, tai būs svarīgi uzturēt labas attiecības ar to, lai saglabātu savus ekonomiskos sakarus.”

Vācu “Tagesspiegel”: “Būtu bijis labi, ja reformu grupa varētu ņemt vērā arī ES viedokli. Arī Eiropas Parlaments aicināts atbildēt uz šo svarīgo jautājumu. Iespējams, ka ES jūtas ANO pietiekami pārstāvēta līdz ar Lielbritāniju un Franciju, bet varbūt tā centienus iegūt vietu Drošības padomē grib atstāt atsevišķām dalībvalstīm, vai arī tā ES pārstāvēšanu grib uzticēt kādai no dalībvalstīm, kas papildus abām iepriekš minētajām kļūtu par Drošības padomes dalībnieci? Un, ja tā, tad kurai? Vācijas pozīcijas gaidāmajās debatēs Eiropas līmenī ir tikpat svarīgas kā starptautiskajās debatēs.”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!