• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kuveitas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2004., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta dalību ES un Āzijas sammitā Hanojā

Vēl šajā numurā

30.09.2004., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kuveitas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Otrdien, 29.septembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs, Latvijas un Kuveitas sadarbības grupas priekšsēdētājs Andris Ārgalis tikās ar Kuveitas Nacionālās sapulces Kuveitas un Latvijas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāju Alī el Dekubasī un viņa vadīto delegāciju.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Kuveitas divpusējo attiecību padziļināšanas iespējas.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis pauda gandarījumu par Kuveitas parlamentāriešu vizīti Latvijā un izteica cerību, ka tās laikā tiks atrasti vairāki saskares punkti, kā pastiprināt abu valstu kontaktus. Viņš akcentēja, ka Kuveita Latvijas neatkarību atzina 1991.gada septembrī un jau kopš pirmajiem neatkarības atgūšanas gadiem aizsākusies sadarbība ar šo valsti. Veiksmīgi tā veidojusies parlamentu līmenī, tomēr vēl ir liels potenciāls kontaktu padziļināšanai nākotnē. Sadarbība aktivizējama arī ekonomikā, kultūrā un citās jomās, atzīmēja A.Ārgalis un pastāstīja, ka šobrīd Latvijā reģistrēti tikai divi Kuveitas un Latvijas kopuzņēmumi. Viņš akcentēja Latvijas ģeogrāfiski izdevīgo novietojumu un mūsu valsts ieinteresētību intensificēt attiecības ekonomikā.
Arī Kuveitas un Latvijas parlamentārās sadarbības grupas priekšsēdētājs Alī el Dekubasī atzina, ka starp abām valstīm veidojies sekmīgs dialogs un nākotnē sadarbība aktivizējama dažādās jomās – gan politiskajā, gan ekonomiskajā. Viņš atzinīgi novērtēja sadraudzības grupu nozīmi parlamentu līmenī un izteica savas valsts ieinteresētību dalīties pieredzē jautājumos, kas skar demokrātisko vērtību un cilvēktiesību īstenošanu. Kuveitas parlamentārieši arī pastāstīja par investīciju projektu apspriešanai speciāli izveidotā Attīstības fonda darbību un iespējamiem kontaktiem šajā ziņā.
Puses padziļināti pārrunāja parlamentāro sadarbības grupu attiecību attīstības perspektīvu – nākamgad apritēs desmit gadu, kopš tās izveidotas Latvijas Saeimā un Kuveitas Nacionālajā sapulcē.
Tikšanās nobeigumā A.Ārgalis Kuveitas delegācijai novēlēja veiksmīgu, jaunām ierosmēm bagātu turpmākās vizītes norisi Latvijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!