• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta dalību ES un Āzijas sammitā Hanojā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2004., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94390

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasaules politiķu un intelektuāļu atklāto vēstuli ES un NATO dalībvalstu valdību un valstu vadītājiem sakarā ar situācijas attīstību Krievijā

Vēl šajā numurā

30.09.2004., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta dalību ES un Āzijas sammitā Hanojā

Ministru prezidents Indulis Emsis pēc oficiāla Vjetnamas valdības ielūguma 8. un 9.oktobrī piedalīsies Eiropas Savienības (ES) un Āzijas (ASEM) 5.sammitā, kas šogad notiek Hanojā. Tikšanās temats ir “Āzijas un Eiropas turpmāko attiecību aktivizēšana un padziļināšana”. ASEM sammitā piedalīsies 39 Āzijas un ES valstu un valdību vadītāji.
7.oktobrī Ministru prezidents piedalīsies oficiālajā jauno desmit ES dalībvalstu uzņemšanas ASEM ceremonijā. 8. un 9.oktobrī Ministru prezidents piedalīsies Āzijas un ES valstu un valdības vadītāju diskusijā par starptautisko attīstību un jaunajiem globālajiem izaicinājumiem, analizēs iespējas, kādā veidā stiprināt Āzijas un Eiropas saimniecisko sadarbību. Tiks spriests par reģionālās sadarbības pieredzes izmantošanu, kā arī diskutēts par abu kontinentu kultūru atšķirību nozīmi mūsdienu globalizētajā un tehnoloģizētajā pasaulē. Notiks diskusija par Āzijas un ES valstu sadarbību cīņā ar jaunajiem apdraudējuma veidiem, tai skaitā par koordināciju terorisma samazināšanā. Tiks analizētas iespējas veidot sadarbību netradicionālo draudu mazināšanai. Ministru prezidents informēs par Latvijas pieredzi, darbojoties Baltijas jūras reģiona organizācijās, kā arī piedāvās izmantot šīs reģionālās sadarbības pieredzi arī citos pasaules reģionos. Tieši aktīvā reģionālā sadarbība ir viens no iemesliem, kādēļ Baltijas jūras reģions šobrīd ir viens no visdinamiskākajiem un miermīlīgākajiem reģioniem pasaulē.
ASEM sammita laikā Ministru prezidentam paredzētas arī divpusējās tikšanās ar Āzijas un Eiropas Savienības valdību vadītājiem.
Latvija ir sasniegusi savus līdzšinējos stratēģiskos mērķus – dalību Eiropas Savienībā un NATO. Turpmāk ir svarīgi apzināt un izmantot iespējas, kuras valsts tautsaimniecības attīstībai dod jaunu sadarbības iniciatīvu sākšana ar Latvijas interesēm potenciāli nozīmīgām valstīm un eksporta tirgiem.
ASEM sadarbība aizsākās 1996.gadā, un šīs iniciatīvas mērķis ir augstākajā politiskajā līmenī meklēt iespējas sadarbības stiprināšanai starp Eiropu un Āziju, starp Eiropas un Āzijas valstīm, starp Eiropas un Āzijas civilizācijām.

Ministru prezidenta birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!