• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2004., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālo bruņoto spēku komandiera vizīti Irākā

Vēl šajā numurā

29.09.2004., Nr. 154

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka atvadu vizīti pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente vakar Rīgas pilī atvadu vizītē pieņēma Krievijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Igoru Studeņņikovu. Sarunā abas puses pārrunāja Latvijas un Krievijas turpmākās sadarbības perspektīvu, kā arī abu valstu dialogu ES kontekstā.
Prezidente izteica cerību, ka Krievijas Valsts dome ratificēs ES un Krievijas partnerības un sadarbības līgumu, attiecinot to uz visām ES dalībvalstīm. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka Latvijas un Krievijas valstu robežlīgums ir jāparaksta un jāratificē un tas būtu būtiski arī kopējās ES un Krievijas praktiskās sadarbības ietvaros.
Abas puses pārrunāja nepieciešamību sākt Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas darbu, lai veicinātu abu valstu praktisko sadarbību dažādās nozarēs.
Prezidente atzinīgi novērtēja naturalizācijas apjoma palielināšanos, kas ir viens no svarīgiem priekšnoteikumiem sabiedrības sakļaušanās procesā, aicinot Krieviju, līdzīgi kā citas valstis to ir darījušas, atbalstīt valsts valodas apmācību Latvijā un sabiedrības integrāciju. Runājot par mazākumtautību stāvokli Latvijā, prezidente atzīmēja, ka ES pirms Latvijas dalības organizācijā uzsvēra – Latvija atbilst visām nepieciešamajām dalības prasībām, tajā skaitā mazākumtautību jomā.
Vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas vēsturnieku komisijas darbību. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka ir jāturpina Latvijas un Krievijas vēsturnieku sadarbība vēstures jautājumu zinātniskā izpētē.
Tikšanās laikā abas puses pauda vienprātīgu pārliecību, ka abu valstu interesēs ir savu kaimiņu labklājība un drošība. Vēstnieks savas valsts vārdā pateicās par Latvijas prezidentes izteikto līdzjūtību Beslanas traģēdijā bojāgājušo piederīgajiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!