• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Braukšanas eksāmenā būs jābrauc arī ar maksimālo ātrumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94145

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daudzi jaunieši domā par darbavietas maiņu

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Braukšanas eksāmenā būs jābrauc arī ar maksimālo ātrumu

No 1.oktobra valsts braukšanas eksāmenā tiks ietverti arī tādi ceļa posmi, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā. Jaunās prasības mērķis ir pārbaudīt, vai topošie šoferi ir spējīgi iekļauties kopējā satiksmes plūsmā.

Eiropas direktīvas prasībās noteikts, ka braukšanas eksāmena laikā šajos ceļa posmos eksāmena kārtotājam jābrauc ar ceļazīmēs norādīto braukšanas ātrumu. Arī līdz šim autoapmācības laikā kursantiem bija jāapgūst braukšanas iemaņas ārpus apdzīvotām vietām, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90km/h, tomēr šīs iemaņas netika pārbaudītas valsts eksāmenā.
No oktobra visos eksāmena braukšanas maršrutos ietverts arī ceļa posms, kurā pārbaudīs kursantu spēju iekļauties kopējā satiksmes plūsmā. Rīgā tāpat kā līdz šim būs 22 eksāmena braukšanas maršruti, kuri papildināti atbilstoši jaunajām prasībām. Tiem, kas kārtos eksāmenu vadītāja tiesību iegūšanai Rīgā, būs jāparāda savas iemaņas, braucot pa Bauskas vai Jūrmalas šoseju. Ar jaunajiem braukšanas maršrutiem Rīgā var iepazīties Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā: www.csdd.lv.
Saskaņā ar jaunajiem Ceļu satiksmes noteikumiem, kas stājās spēkā šā gada 1.maijā, jaunajiem autovadītājiem ar stāžu līdz diviem gadiem, nav noteikts ātruma ierobežojums 80km/h, "jo nevar pieļaut, ka braukšanas eksāmena laikā no topošā vadītāja tiek prasīts braukt ar 90km/h, bet pēc tiesību iegūšanas viņam jābrauc ar citu braukšanas ātrumu," skaidro Juris Teteris, CSDD Kvalifikācijas daļas vadītājs.
Ātruma ierobežojums atcelts arī tādēļ, lai padarītu vienmērīgāku satiksmes plūsmu ārpus apdzīvotām vietām un mazinātu nepieciešamību veikt apdzīšanas manevru, kas ir viens no bīstamākajiem manevriem uz ceļa.
Pašlaik tikai trīs ES valstīs jaunajiem vadītājiem ir noteikti ātruma ierobežojumi: Luksemburgā 75 km/h (uz šosejām 100 km/h), Spānijā 80 km/h, Francijā 80 km/h (uz šosejām 90 km/h). Turklāt paredzēts, ka drīzumā arī šajās valstīs ierobežojumi tiks atcelti.

Pēc CSDD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!