• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daudzi jaunieši domā par darbavietas maiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.2004., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/94142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienas, kurās tauta tautu iepazīst

Vēl šajā numurā

24.09.2004., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daudzi jaunieši domā par darbavietas maiņu

Vairāk nekā puse strādājošo pēdējā gada laikā ir apsvēruši iespēju mainīt darbu. Iespējas mainīt darbavietu biežāk nekā pārējie nopietni apsver jaunieši.
Pēc sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS 2004.gada jūlijā veiktās aptaujas datiem, 55 procenti strādājošo Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka pēdējā gada laikā ir apsvēruši iespēju mainīt darbu, turklāt katrs piektais par to ir domājis nopietni. Pretēju viedokli pauduši 43,2 procenti aptaujas dalībnieku. Biežāk nekā caurmērā šādu viedokli pauduši aptaujātie vecumā no 15 līdz 24 gadiem un vienkāršā darba strādnieki. Analizējot dažādu sociāldemogrāfisko grupu atbildes, var secināt: biežāk nekā caurmērā par darba mainīšanas iespēju domājuši gados jauni strādājošie (15–24 gadus veci) un respondenti, kuru pamatnodarbošanās ir strādnieks.
Par šādu iespēju vismazāk domājuši tie Latvijas strādājošie iedzīvotāji, kas ir vecāki par 55 gadiem, vadītāji un individuālā darba veicēji. Nedaudz vairāk nekā puse strādājošo, kuri ir nodarbināti valsts sektorā, atzīst, ka pēdējā gada laikā nav domājuši par iespēju mainīt darbu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!