• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dots starts Eiropas naudai izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2004., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93911

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ingrīdu Ūdri izjautās 7. oktobrī

Vēl šajā numurā

22.09.2004., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dots starts Eiropas naudai izglītībā

Uzziņai

Vadlīnijas projektu pieteicējiem, konkursa nolikumu un informāciju par bezmaksas semināru par projektu pieteikumu sagatavošanu var saņemt PIAA, Basteja bulvārī 12, 2.stāvā vai www.piaa.gov.lv . Informācija pa tālruni 7814328 vai e-pastu esf@piaa.gov.lv .

Vakar, 21.septembrī, projektu pieņemšana tika sākta Eiropas Sociālā fonda (ESF) aktivitātē “Profesionālās orientācijas un konsultēšanas pasākumi izglītības iestādēs”. Kā “Latvijas Vēstnesim” pastāstīja Profesionālās izglītības attīstības aģentūras (PIAA) sabiedrisko attiecību speciāliste Inita Blačforda, projektu pieteikumus šajā aktivitātē pieņems līdz šā gada 1.novembrim. Kopumā pieejamais finansējums ESF aktivitātei 3.2.7.2. “Profesionālās orientācijas un konsultēšanas pasākumi izglītības iestādēs” ir 1 064 000 latu.
Pēc I.Blačfordas teiktā, ESF aktivitātes “Profesionālās orientācijas un konsultēšanas pasākumi izglītības iestādēs” ietvaros atbalstīs profesionālās orientācijas pasākumu organizēšanu izglītības iestādēs (piemēram, profesionālās orientācijas nedēļas skolās), informatīvo centru tālāku attīstību, izglītības iestāžu mājaslapu izveidi, mācību ekskursijas un citas līdzīga rakstura aktivitātes. Ja pieteikuma projekts paredz izstrādāt informatīvus, metodiskus, reklāmas vai citus materiālus, tiem jābūt kombinētiem ar atbilstīgu pasākumu.
Projektus var pieteikt izglītības iestādes, izglītības atbalsta iestādes, valsts un pašvaldību iestādes un profesionālās asociācijas.
“Minēto aktivitāšu ietvaros ESF finansējums ir 75% no projekta kopējām attiecināmām izmaksām, bet 25% veido nacionālais vai privātais finansējums. Projektu ilgums šajā aktivitātē ir līdz vienam gadam, maksimālā viena projekta summa – līdz 7000 latiem,” skaidro I.Blačforda.
Lai interesentiem skaidrotu, kā sagatavojami projekti, PIAA rīko īpašus bezmaksas seminārus. I.Blačforda pastāstīja, ka parasti semināri sākoties tūdaļ pēc atklāto konkursu izsludināšanas, taču šoreiz gadījusies neliela aizkavēšanās – vēl notiek pārrunas ar Labklājības ministriju par semināru rīkošanu. Tomēr I. Blačforda solīja, ka “visticamāk, tuvākās nedēļas laikā būs skaidrs, kad un kur notiks semināri”. Par to norises laiku un vietu informēsim arī “LV” lasītājus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!