• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar ERAB Direktoru padomes delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.09.2004., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93865

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Beslanas bērniem veltītajā labdarības koncertā Ķīpsalā 2004.gada 17.septembrī

Vēl šajā numurā

21.09.2004., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar ERAB Direktoru padomes delegāciju

Ministru prezidents Indulis Emsis 17.septembrī tikās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) Direktoru padomes delegāciju, kas ieradusies Latvijā ar mērķi iegūt precīzu informāciju par Latvijas pašreizējo politisko un ekonomisko situāciju.

Indulis Emsis informēja par svarīgākajiem risināmajiem uzdevumiem: Eiropas Savienības (ES) finanšu resursu apguvi un izmantošanu Latvijā tautsaimniecības, ekonomikas un arī ekoloģijas problēmu risināšanā, kā rezultātā ieguvēja būs ne tikai Latvijas sabiedrība, bet arī ES kopumā. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija vēlas redzēt kohēzijas politiku kā prioritāti arī jaunajā ES finanšu perspektīvā, lai attīstības ziņā atpalikušie reģioni varētu saņemt papildu impulsus attīstībai.
No otras puses, kā atzīmēja I.Emsis, Latvija palīdz pati sev, radot labvēlīgu vidi uzņēmējdarbībai un saglabājot zemu nodokļu politiku. Ministru prezidents uzsvēra, ka valdība strādā kopā ar sociālajiem partneriem – darba devējiem, arodbiedrībām, Ārvalstu investoru padomi, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, lai identificētu trūkumus un veiktu nepieciešamos uzlabojumus.
Indulis Emsis pateicās ERAB par ieguldījumu Latvijas attīstībā, ticību valstij un līdzšinējo veiksmīgo sadarbību, kā rezultātā tikuši īstenoti projekti ekonomikā, sociālajā jomā un vidē.
ERAB Direktoru padomes delegācijas pārstāvis Kalins Mitrevs pateicās par iespēju tikties un interesējās par Latvijas valdības ekonomisko stratēģiju un ERAB turpmākās lomas redzējumu.
Ministru prezidents atzina, ka būtiskākais ir labvēlīga valsts ekonomiskās attīstības klimata radīšana un ka turpmākā Latvijas sadarbība ar ERAB varētu notikt infrastruktūras un vides projektu īstenošanā.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi saistībā ar mazo un vidējo uzņēmumu attīstību, administratīvo spēju ES struktūrfondu apguvē, energoapgādi, Latvijas lielo uzņēmumu privatizācija, kā arī ar valdības iniciatīvu demogrāfiskās situācijas uzlabošanā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!