• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Portu pilsētas municipalitātē 2004.gada 16.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93801

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Norvēģijas Tieslietu ministriju valsts sekretāru tikšanos Oslo

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Portu pilsētas municipalitātē 2004.gada 16.septembrī:

Augsti godātais Portu pilsētas municipalitātes prezidenta kungs! Ekselences! Dāmas un kungi!
Ar patiesu prieku šajās dienās uzturos valstsvizītē Portugālē, un man ir īpašs prieks šodien viesoties jūsu skaistajā pilsētā, kuras nosaukums ne velti devis vārdu visai valstij (Portus Cale). Savā, mana dzīvesbiedra un visas delegācijas vārdā vēlētos pateikties Portu municipalitātei un visiem Portu iedzīvotājiem par sirsnīgo uzņemšanu!
Latvijas valsts visos laikos izjutusi, ka tai ir nepieciešama un būtiska tās pastāvīgu pārstāvju klātbūtne tieši jūsu pilsētā. Pagājušā gadsimta 20.–30.gados Portu darbojās Latvijas Goda konsulāta konsulārā nodaļa, kura pārstāvēja Latviju līdz pat 1940. gadam, kad Latvija nonāca zem okupācijas sloga. Portugāle nekad neatzina Latvijas okupāciju, un šodien, kad vēsturiskā netaisnība ir labota un Latvija ir pilntiesīga Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, mūsu valsti Portu godam pārstāv goda konsuls Auguštu Ferreira Mašadu kungs. Ar gandarījumu vēlos pieminēt mūsu valstu abpusējo sadarbību un ieguldījumu Eiropas valstu kultūru iepazīšanā 2001.gadā, ko devušas Rīga un Portu kā Eiropas kultūras galvaspilsētas. 2002 gada pavasarī Portu tika rīkotas Rīgas dienas, kuru laikā centāmies atvest uz Portu vismaz mazu daļiņu no tā, ko būtiski izjūtam kā neatņemamu mūsu galvaspilsētas daļu – ieskatu Rīgas jūgendstila krāšņumā un tās ikdienas elpā, tās kultūras dzīves bagātībā.
Šodien, atceroties Portu, Latvijas cilvēkiem nāk prātā ne tikai tās vēstures bagātība, plaukstoša ekonomika, ne tikai visā pasaulē slavenie vīni. Pēc šā gada jūnija, kad Latvijas futbola komanda, pirmo reizi vēsturē piedaloties Eiropas futbola čempionātā, tieši jūsu pilsētā guva pagaidām labāko rezultātu – neizšķirtu ar Vāciju, Portu Latvijas cilvēkiem saistās ar labu veiksmi un uzvaru, ar spēles azartu, kas nav svešs arī portugāļiem.
Es vēlos vēlreiz pateikties par sirsnīgo sagaidīšanu un novēlēt, lai arī turpmāk ikviens pilsētas viesis paņemtu līdzi tikai vislabākās atmiņas par šo skaisto, seno un dinamisko pilsētu un tās viesmīlīgajiem iedzīvotājiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!