• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Norvēģijas Tieslietu ministriju valsts sekretāru tikšanos Oslo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2004., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta tikšanos ar ERAB Direktoru padomes delegāciju

Vēl šajā numurā

17.09.2004., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Norvēģijas Tieslietu ministriju valsts sekretāru tikšanos Oslo

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis vakar, 16.septembrī, Oslo tikās ar Norvēģijas Tieslietu ministrijas valsts sekretāru, tieslietu un policijas ministra vietnieku Trunnu Pricu, lai pārrunātu darba organizācijas jautājumus iestādēs.
M. Bičevskis par visvērtīgāko pieredzi atzina Norvēģijā īstenoto pušu samierināšanas procedūru, ko nākotnē varētu pārņemt un attīstīt Latvija. Samierināšanās procesā vainīgā un cietusī persona tiek aicināta uz sarunām, kurā piedalās Tieslietu ministrijas pieaicināta brīvprātīgā persona – sabiedrības pārstāvis. Sarunu rezultātā mēģina atrisināt dažādus strīdus, kas saistīti ar viegla vai vidēja smaguma kriminālpārkāpumiem, kā arī civiltiesiskus strīdus starp personām, nenoslogojot tiesas un valsts pārvaldes iestādes.
Latvijas un Norvēģijas tieslietu speciālisti pārrunāja arī veselības aprūpes organizāciju Norvēģijas ieslodzījuma vietās, jo Tieslietu ministrijai līdz šā gada nogalei jāizstrādā veselības aprūpes koncepcija ieslodzījuma vietās.
Trešdien, 15. septembrī, tieslietu ministre Vineta Muižniece tikās ar Norvēģijas tieslietu ministru Odu Einaru Dērumu, lai pārrunātu tālākās sadarbības plānus.
Ministri ar gandarījumu atzina, ka līdzšinējā sadarbība Nord–Balt projekta ietvaros, lai attīstītu cietumu sistēmu Latvijā, ir bijusi ļoti veiksmīga, tādēļ tā jāturpina. Latvijas un Norvēģijas tieslietu ministri pārrunāja nākamo posmu – sadarbību Norvēģijas valdības finanšu instrumentu un Eiropas ekonomiskās zonas finanšu instrumentu ietvaros. Tuvākajā laikā starp abu valstu valdībām tiks parakstīts saprašanās memorands, kurš noteiks minēto finanšu instrumentu ieviešanas nosacījumus. Memorandā īpaša uzmanība veltīta sadarbībai tieslietu sektorā. Tā ietvaros Latvijai tiks sniegts finansiāls atbalsts laika periodā no 2004. līdz 2009. gadam, paredzot, ka Norvēģijas līdzfinansējums būs 60–85 % no kopējās projekta summas.
Ņemot vērā veiksmīgo sadarbību, puses vienojās par turpmākās sadarbības paplašināšanu tieslietu sektorā. Kā galvenās prioritātes ir izvirzītas ieslodzījuma vietu ēku standartu uzlabošana un personāla apmācība, izglītības programmu īstenošana ieslodzījuma vietās, preventīvi pasākumi, kas vērsti uz jauniešu noziedzības līmeņa samazināšanu un ierobežošanu, probācijas sistēmas stiprināšana, ieslodzīto veselības aprūpes uzlabošana un informatīvu pasākumu organizēšana par iespējām saņemt veselības aprūpi ieslodzījuma vietās, kā arī citas.
Tikšanās laikā panākta vienošanās, ka Norvēģijas puse palīdzēs ne tikai ar līdzfinansējumu, bet arī ar finanšu instrumentu apgūšanu, projektu ieviešanu, ekspertu apmācību.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!