• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par situāciju Baltkrievijā

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš pirmdien, 13.septembrī, piedalījās ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē. Padomē ES ārlietu ministri diskutēja par ES daudzgadu budžetu jeb Finanšu perspektīvu 2007.–2013.gadam un situāciju Baltkrievijā, Irākā un Sudānā.
Ministri pirmdien apsprieda Nīderlandes prezidentūras piedāvāto metodoloģiju tālākajām diskusijām par ES Finanšu perspektīvu. Prezidentūra rosināja dalībvalstis mazāk uzmanības veltīt diskusijām par kopējiem izdevumu griestiem un vairāk koncentrēties uz individuālo ES politiku saturu un tām nepieciešamo finansējumu. Valstis piekrita, ka Eiropas Komisijas šovasar izsludinātie priekšlikumi par ES Finanšu perspektīvu ir pamatā tālākajām dalībvalstu diskusijām, taču atzina: lai sarunās sasniegtu taustāmu rezultātu, jāveic detalizētāka ES politiku un prioritāšu analīze, kā to piedāvājusi prezidentūra.
Diskusijā par Baltkrieviju ministri apsprieda politisko situāciju Baltkrievijā un it īpaši – Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko vēlmi 17.oktobrī vienlaikus ar parlamenta vēlēšanām rīkot referendumu par izmaiņām konstitūcijā, kas ļautu viņam palikt amatā bez termiņa ierobežojumiem. Padome pauda nopietnas bažas par to, vai Baltkrievijā ir iespējams sarīkot brīvu un neatkarīgu referendumu. Tā arī atzina par satraucošu demokrātijas un cilvēktiesību situācijas pasliktināšanos Baltkrievijā, ko apliecina neatkarīgo mediju slēgšana un opozīcijas apspiešana.
Ministri arī diskutēja par ES atbalstu ANO plānotajai misijai 2005. gada vēlēšanu organizēšanā Irākā, kā arī situāciju Darfūras reģionā Sudānā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!