• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas runa Portugāles un Latvijas biznesa forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas runa Portugāles un Latvijas biznesa forumā

VIKE4.PNG (108947 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Portugāles prezidents Žorži Sampaiju Biznesa forumā
Foto: A.F.I./EPA

Godātais prezident Sampaijo! Ekselences! Dāmas un kungi!
Es priecājos, ka šodien šajā biznesa forumā tik lielā skaitā ir sapulcējušies Portugāles un Latvijas uzņēmēji un investori.
Tas ir skaidrs un iepriecinošs apliecinājums tam, ka pieaug savstarpēja ieinteresētība nostiprināt ekonomiskās attiecības starp abām mūsu valstīm.
Es vēlos pateikties Portugāles Tirdzniecības un rūpniecības kamerai, Portugāles Tūrisma institūtam, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai un Latvijas vēstniecībai Portugālē par sniegto palīdzību, lai šis biznesa forums kļūtu par realitāti.
Dāmas un kungi! Es priecājos, ka varu būt šeit kopā ar savu delegāciju mūsu valstīm tik nozīmīgā laikā, tikai četrus mēnešus pēc Eiropas vēsturiskās atkalapvienošanas.
Tagad pirmoreiz to attīstības vēsturē Portugāle, kas atrodas Eiropas pašos dienvidos un rietumos, un Latvija, kas atrodas ES pašos ziemeļos un austrumos, ir vienotas kopīgā Eiropas brīvo un demokrātisko valstu saimē. Es nešaubos, ka Latvija un Portugāle kā Eiropas Savienības un NATO alianses pilntiesīgas dalībvalstis izveidos ciešas ekonomiskās un politiskās partnerattiecības. Mūsu valstu investori un uzņēmēji tagad var izmantot vēl nepieredzētas iespējas biznesa attīstībai, un viņi var to darīt ar dažādu Eiropas fondu atbalstu.
Viena no manas valsts galvenajām priekšrocībām ir tās stratēģiski svarīgais novietojums Austrumeiropas un Rietumeiropas krustpunktā un Baltijas jūras reģiona vidū.
Baltijas jūra jau gadsimtiem ilgi kalpojusi kā tirdzniecības ceļš, un tagad tā piedāvā daudz vairāk iespēju biznesa attīstībai nekā jebkad agrāk. Latvija vienmēr ir bijusi nozīmīgs preču tranzīta punkts starp austrumiem un rietumiem. Gandrīz puse jeb 45 procenti no visas Krievijas ārējās tirdzniecības notiek caur Baltijas jūras ostām, ieskaitot Latvijas trīs lielākās neaizsalstošās ostas, kur ir efektīvi izmantojama un labi attīstīta infrastruktūra.
Latvija var kalpot par ideālu atbalsta punktu Portugāles uzņēmumiem, kas meklē iespējas paplašināt savu biznesa darbību Baltijas valstu tirgos, kā arī Krievijā un NVS. Es vēl gribu piebilst, ka manā valstī uzņēmumu ienākuma nodokļa likme ir tikai 15 procenti, kas ir viena no viszemākajām likmēm Eiropā.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!