• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidentes valstsvizīti Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2004., Nr. 147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Parlamenta prezidenta darbības prioritātēm

Vēl šajā numurā

16.09.2004., Nr. 147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidentes valstsvizīti Portugālē

Piedaloties Latvijas prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai un Portugāles prezidentam Žorži Sampaiju, vakar, 15.septembrī, Lisabonā tika atklāts Latvijas un Portugāles biznesa forums, lai veicinātu abu valstu ekonomiskos kontaktus. V.Vīķe-Freiberga un Ž.Sampaiju, uzrunājot vēstniekus un uzņēmējus, atzīmēja, ka abu valstu savstarpējās tirdzniecības apjoms ir niecīgs, taču potenciāls ir daudzsološs, it īpaši tūrismā. Forumā atzīts, ka ciešāku sakaru veicināšanai būtu nepieciešama tieša gaisa satiksme starp Lisabonu un Rīgu, kā arī būtu jāiedibina ciešs dialogs par specifiskiem ar tūrismu saistītiem sadarbības jautājumiem.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Lisabonā tikās ar Portugāles premjerministru Pedro Santanu Lopešu. Premjers uzsvēra, ka Latvija un Portugāle pašlaik ir sabiedrotās, jo abas ir Eiropas Savienības (ES) un NATO sastāvā, un pauda cerību, ka šis fakts veicinās arī Latvijas un Portugāles divpusējo sadarbību. P.Santana Lopešs augstu novērtēja Latvijas straujo izaugsmi un mērķtiecību izvirzīto uzdevumu sasniegšanā un uzsvēra, ka gribētu apciemot Latviju un noteikti to darīs nākotnē, lai personīgi iesaistītos abu valstu sadarbības attīstībā.
Prezidente informēja Portugāles premjerministru par Latvijas ekonomisko situāciju, iecerēm un plāniem monetārajā politikā, tuvākajā nākotnē pārejot uz eiru, gan arī par izglītības reformas mērķiem integrētas sabiedrības veidošanā.
Premjers arī atzīmēja, ka Latvijai ir bijuši daudzi vēsturiski izaicinājumi un Latvija tos lieliski pārvarējusi.
Pārrunāta ES kaimiņu iniciatīva. Portugāles premjerministrs atzīmēja, ka ES paplašināšanās ieguvums ir tas, ka šobrīd 25 valstis var izteikt viedokli par to, kādai jābūt Eiropas nākotnei. Abas puses bija vienisprātis, ka jāturpina veidot vienotu ES ārpolitiku. Sarunā apspriests arī ES konstitucionālais līgums.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Portugālē apmeklēja NATO reģionālo centru Lisabonā. Štāba vadība informēja Latvijas prezidenti par centra uzdevumiem un mērķiem, atzīmējot, ka V.Vīķe-Freiberga ir pirmā kādas valsts vadītāja, kas apmeklē šo centru pēc NATO Stambulas sammita. Štāba vadība arī aicināja Latviju nosūtīt savu pārstāvi uz šo reģionālo centru pieredzes apmaiņā. Pārrunāta vispārējā drošības situācija Eiropā un pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!