• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Lisabonas pilsētas municipalitātē 2004. gada 14. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2004., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93643

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Portugāles prezidenta Žorži Sampaiju sniegtajās vakariņās Portugālē da Ajuda pilī 2004. gada 14. septembrī:

Vēl šajā numurā

15.09.2004., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Lisabonas pilsētas municipalitātē 2004. gada 14. septembrī:

VIKE6.PNG (85977 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga ar Lisabonas pilsētas municipalitātes prezidentu Antonio Karmonas Rodrigeša (pa labi) dāvināto simbolisko Lisabonas atslēgu
Foto: Ligita Ieviņa

Augsti godātais Lisabonas pilsētas municipalitātes prezidenta Antonio Karmonas Rodrigeša kungs! Ekselences! Dāmas un kungi!
Ar patiesu prieku šajās dienās uzturos valstsvizītē Portugālē un tās skaistajā galvaspilsētā Lisabonā, vienā no senākajām Eiropas galvaspilsētām. Savā, mana dzīvesbiedra un visas delegācijas vārdā vēlētos pateikties Lisabonas municipalitātei un visiem Lisabonas iedzīvotājiem par sirsnīgo uzņemšanu.
Sākot ar 14. gadsimta beigām, Rīgu un Lisabonu vienoja tirdzniecības saites, kas bija izveidojušās starp Eiropas dienvidu tālāko ostu un dinamisko Hanzas līgas pilsētu tālajos Baltijas jūras krastos. Šodien gan Lisabona, gan Rīga ir Eiropas valstu galvaspilsētas, kurās sens un rūpīgi kopts vēstures mantojums sadzīvo ar prasībām, kas jārealizē modernai un dinamiskai 21. gadsimta pilsētai, un Latvijas un Portugāles dalība Eiropas Savienībā nodrošina iespēju veidot starp mūsu valstīm īpaši ciešas un privileģētas attiecības.
Man ir tuva lisaboniešu nesalaužamā apņēmība, ar kādu ir būvēta un pēc dabas uzliktiem pārbaudījumiem atjaunota šī pilsēta. Zīmīgs ir skaistās ēkas liktenis, kurā šobrīd atrodamies, – vairākkārt izejot caur uguns pārbaudījumiem, tā ikreiz cēlusies kā fenikss no pelniem. Vai nu tie būtu vēstures uzlikti pārbaudījumi, vai stihijas, kas mums uzbrūk, svarīgākais ir par spīti visām grūtībām allaž atjaunoties un iet uz priekšu stiprākiem. Pārciestie pārbaudījumi tikai norūdījuši mūsu apņemšanos veidot savu dzīvi un nākotni tādu, kādu to vēlamies redzēt.
Es vēlos vēlreiz pateikties par sirsnīgo uzņemšanu šai skaistajā un mūsdienīgajā pilsētā un novēlēt spēku un enerģiju, lai saglabātu un veidotu to kā apliecinājumu lisaboniešu darbapriekam, skaistuma izjūtai un viesmīlībai pret pilsētas ciemiņiem.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!