• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā arī Kostarikas Republikas vēstniece. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valstsvizīte Luiša di Kamoiša zemē

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā arī Kostarikas Republikas vēstniece

Piektdien, 10. septembrī, savu akreditācijas vēstuli Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai iesniedza Kostarikas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ksinija Gevara Kontrerasa (Xinnia L. Guevara Contreras).

KOSTARIKA.PNG (92060 bytes)
Kostarikas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ksinija Gevara Kontrerasa un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pēc akreditācijas ceremonijas un sarunas ar Valsts prezidenti Kostarikas vēstniece sniedza īsu interviju “Latvijas Vēstnesim”.

– Vēstnieces kundze, Latvija un Kostarika atrodas ģeogrāfiski tālu, un mūsu līdzšinējā sadarbība bijusi neliela. Kā jūs vērtējat abu valstu sadarbības potenciālu un perspektīvas?

– Jums taisnība, mūsu valstis ir ģeogrāfiski tālas, taču tas nebūt nenozīmē, ka mēs nevarētu sadarboties. Es domāju, ka pastāv labas potenciālās sadarbības iespējas. Vispirms jau ļoti svarīgs notikums mūsu attiecību vēsturē ir Kostarikas vēstnieces akreditēšana Rīgā. Uzmetumā jau sagatavots mūsu valstu sadarbības līgums, un es centīšos ar savu vēstnieces darbu sekmēt tā drīzāku noslēgšanu. Par nozīmīgu sadarbības priekšnoteikumu mēs uzskatām investīciju aizsardzību. Ļoti svarīgi būtu noslēgt līgumu arī šajā jomā.

Ksinija Gevara Kontrerasa dzimusi 1940. gada 24. augustā Kostarikā. Pēc Svētā Krusta meiteņu skolas un augstākās meiteņu koledžas beigusi Kostarikas universitātes Ekonomikas fakultāti, bet vēlāk Latīņu universitātē mācījusies arī angļu valodu.
Bijusi matemātikas skolotāja, lidostas ģenerāldirektora vietniece, Sieviešu nacionālā institūta direktore. 1992. gadā sākusi darboties Politiskās vadības centrā, koordinējusi Sieviešu kristīgās frontes darbību, 2001. gadā ievēlēta Nacionālajā asamblejā, līdz šim gadam bijusi deputāte no Kristiešu sociālās vienotības partijas. Precējusies, ir četri bērni.

Jānis Ūdris, “LV”

janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!