• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā arī Kostarikas Republikas vēstniece

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Krievijas “Inopressa.ru”: “Vladimirs Putins apvainojies uz Rietumiem. Lai to darītu zināmu, viņš uz preses konferenci Maskavā uzaicināja četrdesmit zinātniekus un žurnālistus. Putins teica, ka daudzi Rietumu politiķi rādot laipnu seju un draudzīgi smaidot, taču aiz muguras rīkojoties pavisam citādi. Viņš sūdzējās, ka Rietumu politiķi atbalstot Aslanu Mashadovu. Putins paziņoja par sazvērestību pret Krieviju. Vieni vēloties atraut no Krievijas “treknu gabalu”, bet citi viņiem palīdzot, jo domājot, ka Krievija kā atomvara rada briesmas, kas jānovērš. Tā kā Putins daudziem Krievijā ir vienīgā cerība un sabiedrība nevēlas to zaudēt, viņš neizjūt nekādu spiedienu no sabiedrības puses. Krievijā parlamentam un partijām nav nekādas ietekmes.”

Šveices “Neue Zürcher Zeitung”: “Debatēs Bundestāgā par budžetu Vācijas kanclers Gerhards Šrēders izrādīja lielu sapratni par Putina Čečenijas politiku. Viņš teica, ka konflikta cēloņu meklējumos nevajagot noziedzniekus padarīt par upuriem. Šrēders brīdināja starptautiskā terorisma apkarošanā nepieļaut šķirošanu. Šķiet, ka Vācijas kanclers čečenu tautu vairs neuzskata par krievu vardarbības upuri. Kā vienu no nosacījumiem politiskam dialogam par mazās Kaukāza republikas nākotni Šrēders nosauca Krievijas teritoriālās integritātes saglabāšanu. Tajā prioritāri esot ieinteresēta arī Vācija, jo Krievijas destabilizācijai sekas būšot Eiropas destabilizācija.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Čehija joprojām cenšas panākt kompromisu par tā dēvētajiem Beneša dekrētiem, pēc kuriem no Čehijas tika padzīti Sudetijas vācieši. Šobrīd Čehijas ārlietu ministrs Cirils Svoboda ir piedāvājis izmaksāt “simbolisku kompensāciju” tiem vāciešiem, kuri ir cīnījušies pret nacismu. Savukārt padzīto vāciešu apvienības pieprasa Beneša dekrētu atcelšanu un pilnīgu kompensāciju izmaksu par zaudētajiem īpašumiem.”

Vācu “Die Welt”: “Krievijas Aizsardzības ministrija un ģenerālštābs paziņoja, ka Krievija ir gatava dot preventīvu triecienu teroristiem visā pasaulē. Rietumos to pieņēma zināšanai, taču līdz ar to debates beidzās. Ne ASV, ne arī Eiropā nevar celt iebildumus pret teoriju. Tomēr ir iemesls diviem brīdinājumiem. Pirmkārt, krieviem reāli eksistējošo terorismu neizmantot kā ieganstu, lai attaisnotu militāro intervenci valsts dienvidu flangā un lai atkal abās robežās stāvētu krievu karavīri. Otrkārt, Rietumiem, kas līdz ar NATO paplašināšanu uzmācās krievu lācim, un ASV, kas Vidusāzijā atkal atsākušas Great Game.”

Poļu “Rzeczpospolita”: “Pēc trešdien izskanējušā Krievijas ģenerāļa Jurija Balujevska paziņojuma, ka Krievija esot gatava uzbrukt teroristu bāzēm visā pasaulē, analītiķi bažījas, ka jau tā saspringtā situācija Kaukāzā varētu vēl vairāk pasliktināties. Tas varētu kļūt bīstami arī Eiropai.”

Krievijas “Trud” autore apgalvo, ka Baltijas valstīs notiekot “valodas terorisms” pret krievu valodu, un nožēlo, ka Krievija līdz šim “nav izstrādājusi vienotu politiku krievu valodas aizsardzībai, atstājot to vienīgi skolotāju rokās”.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!