• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noteikts labākais kefīrs un kausētais siers. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2004., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par inovāciju ienākšanu ekonomikā

Vēl šajā numurā

10.09.2004., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noteikts labākais kefīrs un kausētais siers

PAIKA.PNG (124211 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Starptautiskajā izstādē “Riga Food”, kurā piedalās 557 uzņēmumi no 33 valstīm, ir paziņoti labākā kefīra un kausētā siera ražotāji. Tie noskaidroti izstādes laikā notiekošajos pārtikas produktu konkursos. Kausēto sieru konkursam bija pieteikušies pieci Latvijas piena pārstrādes uzņēmumi, vērtēšanai iesniedzot 14 kausētā siera paraugus. Savukārt kefīra konkursam dalību bija pieteikuši desmit piena pārstrādes uzņēmumi. Žūrijas vērtēšanai nodoti 12 kefīra paraugi.
Kefīru konkursā par garšīgāko un labāko atzīts a/s “Valmieras piens” ražotais kefīrs. 2.vieta – a/s “Tukuma piens”, 3.vieta – a/s “Cesvaines piens” ražotajiem kefīriem.
Savukārt starptautiskā kausētā siera konkursa uzvarētājs un 1.vietas ieguvējs ir a/s “Rīgas piensaimnieks” par ražoto kausēto sieru “Dzintars” ar sēnēm. 2.vietu ieguva a/s “Latgales piens” par kausēto sieru “Čedariņš”, bet 3.vietu – a/s “Smiltenes piens” par kausēto sieru “Labais” ar krabjiem.
Starptautiskos un nacionālos izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos kopš 1997.gada par “Riga Food” “Grand prix” un medaļām ir sacentušies dažādu dzērienu, maizes, siera, biezpiena, krējuma, majonēzes, kečupu, konservētu gurķu, cukurotu augļu, ogu izstrādājumu un zivju konservu ražotāji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!