• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piespiedu evakuācija satiksmes drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 8.septembrī

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piespiedu evakuācija satiksmes drošībai

Rīgas centrā nereti automašīnas tiek novietotas tā, ka tās traucē citiem autobraucējiem, it īpaši pie iebrauktuvēm vārtrūmēs. Ieviešot transportlīdzekļu piespiedu evakuāciju, izdosies uzlabot satiksmes drošību, kā arī nodrošināt transportlīdzekļu vienmērīgu kustību, ko nevar noorganizēt, ja ceļi tiek nepamatoti bloķēti ar transportlīdzekļiem, kas stāv neatļautās vietās, uzskata Satiksmes ministrija.

Valdības sēdē pieņemti noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā transportlīdzekli piespiedu kārtā pārvieto uz speciālu stāvvietu vai uz kādu stāvēšanai atļautu vietu.
Piespiedu evakuāciju uz īpašu stāvvietu vai uz citu stāvēšanai atļautu vietu nodrošinās pašvaldība. Izdevumi, kas saistīti ar pārvietošanu un glabāšanu īpašajā stāvvietā pirms transportlīdzekļa izņemšanas, būs jāsedz transportlīdzekļa īpašniekam. Ja transportlīdzeklis piespiedu ceļā tiks pārvietots uz stāvēšanai atļautu vietu, par to jāmaksā būs pašvaldībai.
Par ilgstoši atstātu uz ceļa atzīts tiks tāds transporta līdzeklis, kas aizliegtā apstāšanās vai stāvēšanas vietā būs ilgāk par astoņām stundām. Laiks tiek skaitīts no brīža, kad, vadītājam klāt neesot, par šo pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī ja automobilis vai cits braucamrīks stāvēs uz ceļa un netiks izmantots ilgāk par pašvaldības noteikto laiku (ne mazāk kā 45 diennaktīm).
Transportlīdzekļa pārvietošana būs jāveic ar specializētu transportlīdzekli.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!