• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības atbalsts jaunai koncertzālei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības atbalsts jaunai koncertzālei

Rīgā un visā Latvijā nav koncertzāles ar augstvērtīgu dabīgo akustiku, 500–2000 klausītāju vietām, ietilpīgu skatuvi, atbilstošu skatuves aprīkojumu, modificējamu skatītāju zāli, optimālu novietni pilsētvidē – ar ērtu piekļuvi sabiedriskajam transportam, autostāvvietu un citiem starptautiskiem standartiem atbilstošiem būtiskiem parametriem.
Ministru kabineta sēdē, izskatot Kultūras ministrijas informatīvo ziņojumu par mūsdienīgas akustiskās koncertzāles projekta īstenošanu Rīgā līdz 2008.gadam, pieņemts lēmums no 2004.gada privatizācijas rezultātā gūtajiem ieņēmumiem projekta īstenošanai paredzēt finansējumu 7 miljonu vērtībā. Kultūras ministrija līdz šā gada 31.oktobrim izskatīšanai valdībā iesniegs koncertzāles būvniecības projekta īstenošanas koncepciju.
“Latvijā ir izcilas nopietnās mūzikas tradīcijas – no bērnu mūzikas skolām līdz Nacionālajam simfoniskajam orķestrim. Jauna koncertzāle būs Latvijas mūzikas kultūras centrs, uz kuru dosies klausītāji no visas valsts. Ir jāatzīmē arī tas, ka mūsdienīgas koncertzāles trūkums liedz Latvijai iekļauties Baltijas un starptautiskajā koncertdzīves apritē, mazinot valsts starptautisko atpazīstamību,” mūsdienīgas koncertzāles nepieciešamību pamato kultūras ministre Helēna Demakova.
Jaunas koncertzāles uzcelšana līdz 2008.gada beigām, projektēšanu sākot 2004.gadā, ir iekļauta valdības deklarācijā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!