• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vācijas okupācijas režīms un tā plāni Latvijā

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Poļu “Gazeeta Wyborcza”: “Rietumi ir nospiesti uz ceļiem. Nevis līdzjūtības dēļ par bērnu noslepkavošanu Osetijā (līdz pagājušajai piektdienai neviens pat nezināja par tādas teritorijas eksistenci), bet gan bailēs no Krievijas,” raksta pazīstamais poļu žurnālists Leopolds Ungers.

Franču “Le Monde”: “Starptautiskā sabiedrība ķīlnieku sagrābšanu Beslanā vienprātīgi nosaukusi par nežēlīgu, tomēr dažas amatpersonas uzdod jautājumus par Krievijas armijas izmantotajām metodēm. ES atteikusies komentēt Krievijas armijas pieņemto lēmumu uzbrukt, taču pieprasījusi paskaidrojumus no Maskavas.”

Franču “Le Monde”: Visa pasaule nosodījusi briesmīgo ķīlnieku sagūstīšanu Ziemeļosetijas pilsētā Beslanā. Francija, kā labi zināms, ir starp tām. Dažas valstis nosodījušas krievu armijas triecienuzbrukumu ķīlnieku sagūstītājiem, kad bojā gāja vairāk nekā 250 civiliedzīvotāju.”

Angļu “The Guardian”: “Notikumi Beslanā ir šokējoši, taču ar Rietumu sabiedrības līdzjūtību vien nepietiek. Ko – ja tas vispār iespējams – citi var darīt, lai palīdzētu Krievijai tās agonijā?”

Angļu “The Independent”: “Trīs dienas pēc asinspirts Beslanā Krievijas laikraksti ļauj vaļu kritikas vilnim par valdības rīcību krīzes risināšanā un apsūdz amatpersonas patiesības slēpšanā no sabiedrības.” “The Independent” autore atsaucas uz laikraksta “Izvestija”, “Vedomosti” un “Novaja Gazeta” publikācijām, izdarot kopsavilkumu par Krievijas žurnālistu noskaņojumu.

Krievijas “Izvestija” korespondenti Beslanā noskaidro, kur palikuši bez vēsts pazudušie, kas sāka triecienuzbrukumu, un vai bija iespējams vest sarunas ar kaujiniekiem. Žurnālisti punktu pa punktam atspēko oficiālo versiju par notikumiem Beslanā.

Britu “The Independent”: “Vadošais čečenu pārstāvis apsūdzējis Rietumu valdības par atbalstu Vladimira Putina stingrā kursa politikai, kas novedusi pie nesenajiem teroristu uzbrukumiem. Ahmeds Zahajevs, čečenu kaujinieku līdera Aslana Mashadova pārstāvis, izteicās:”Mēs nekad nesagaidīsim viņu [Putinu] labprātīgi sēžamies pie sarunu galda, lai panāktu politisku noregulējumu.” “Eiropai un Rietumiem jāsaprot, ka režīms, kas šobrīd veidojas Krievijā, ir bīstams Eiropai un visai pasaule,” viņš sacīja “The Independent”.”

Parīzē izdotais “International Herald Tribune”: “ES cenšas atrisināt radušos saspīlējumu attiecībās ar Krieviju pēc Bernarda Bota oficiālā paziņojuma, kurā izteikta kritika par Krievijas rīcību Beslanas krīzes risinājumā.”

Krievijas “Gazeta.Ru”: “Vēršoties pie tautas, Putins pamatā atzinis – Krievijai nav politisko un sociālo instrumentu cīņai ar terorismu. Tā ir vēl nopietnāka problēma nekā acīm redzamā Krievijas drošības dienestu bezpalīdzība.” Raksta autors cenšas noskaidrot, ko nozīmē Putina uzrunā tautai minētā nācijas mobilizācija un kā tā realizējama, kā arī pievēršas citiem Putina uzrunā paustajiem aspektiem Krievijas politiskās situācijas kontekstā.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!