• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
20 Beslanas bērni atgūsies "Vaivaros". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apdraudēta "Skolu piena" programmas izpilde

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

20 Beslanas bērni atgūsies “Vaivaros”

Valdība atbalstījusi labklājības ministres Dagnijas Staķes priekšlikumu no Latvijas valsts puses sniegt atbalstu Beslanas ķīlnieku krīzē cietušajām personām, piešķirot 15 dienu rehabilitācijas kursu Nacionālajā rehabilitācijas centrā “Vaivari” 20 bērniem un pusaudžiem līdz 18 gadu vecumam, kā arī atbilstošam bērnu vecāku skaitam, tātad kopumā 40 personām.
“Terora akta upuri ir bērni. Šādos brīžos jebkāds līdzcilvēku atbalsts ir nenovērtējams. Vaivaros bērni varēs saņemt gan medicīnisko rehabilitāciju, gan arī nepieciešamības gadījumā psiholoģisko atbalstu,” norāda labklājības ministre Dagnija Staķe, kura šobrīd pilda arī veselības ministra pienākumus.
Vienas personas rehabilitācijas 15 dienu kurss izmaksā 545 latus. Jāparedz arī transporta izdevumi cietušajām personām, lai tās varētu nokļūt Latvijā un arī mājup. Kopumā terora aktā cietušo rehabilitācijai papildus nepieciešami 32 200 latu, ko paredzēts segt no Finanšu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem izdevumiem.
Vaivarus Veselības ministrija izvēlējusies tādēļ, ka šiem speciālistiem jau ir pieredze ar līdzīgās situācijās cietušo personu rehabilitāciju. 2002. gada nogalē 10 dienu rehabilitācijas kursu saņēma Maskavas teātra teroraktā cietušie trīs Latvijas iedzīvotāji, kā arī desmit Krievijas pilsoņi. Rehabilitācijas kursu “Vaivaros” saņēma arī Talsu traģēdijā cietušie bērni.

Pēc LM informācijas

Lappusi sagatavojusi
Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!