• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noraida struktūrfondu saistīšanu ar nodokļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93264

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dzejas dienas

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noraida struktūrfondu saistīšanu ar nodokļiem

Francijas finanšu ministrs Nikolā Sarkozī svētdien, 5.septembrī, paziņoja, ka plāno ierosināt neatvēlēt strukturālo palīdzības fondu līdzekļus tām jaunajām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kurās nodokļu likmes ir zemākas par vidējo. “Es ierosināšu, lai jaunās ES valstis, kuru nodokļu likmes ir zemākas par ES vidējo, vairs nevarētu pretendēt uz strukturālo fondu saņemšanu,” runājot Francijas televīzijā TF1, sacīja N.Sarkozī. Saskaņā ar viņa teikto, nav pieļaujams, ka dažas ES valstis paziņo, ka tās ir pietiekami bagātas, lai samazinātu savas nodokļu likmes, atsevišķos gadījumos pat līdz nullei, bet lūdz vecajām ES valstīm piešķirt strukturālos fondus, kurus vecās ES valstis pašas varētu izmantot savu reģionu attīstīšanai. Šādu nosacījumu ieviešana nopietni skartu jaunās ES dalībvalstis, jo tajās kopumā ir zemāks uzņēmumu ienākuma nodokļu līmenis.
Savukārt Eiropas Komisija (EK) vakar paziņoja, ka noraida šādus ieteikumus. EK preses pārstāvis Žils Gantelē preses konferencē sacīja, ka būtu “slideni” saistīt struktūrfondu apjomu ar jauno ES valstu uzņēmumu ienākuma nodokļa likmēm.
Komisijas preses pārstāvis Džonatans Tods atkārtoti uzsvēra, ka nodokļu likmju noteikšana ir katras ES valsts suverēnas tiesības un ka EK iebilst pret jebkādiem dalībvalstu mēģinājumiem harmonizēt uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes, taču tai pašā laikā atbalsta vienotus ES noteikumus nodokļa bāzes aprēķināšanai.
Arī finanšu ministrs Oskars Spurdziņš kritiski vērtējis šādus izteikumus un norādījis, ka ierosinājums neatvēlēt strukturālo palīdzības fondu līdzekļus jaunajām Eiropas Savienības (ES) valstīm ar zemām nodokļu likmēm “ož pēc Maskavas, kur atsevišķas valstis jūtas pārākas pār citām”. Ministrs atgādināja, ka Latvija, pēc statistikas datiem, ir nabadzīgākā valsts ES, tāpēc zemā uzņēmumu ienākuma nodokļa likme var būt viens no stimuliem, lai tautsaimniecību attīstītu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!