• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īres griestiem - vairākus gadus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Palielinās nepieciešamās iztikas naudas summas

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īres griestiem – vairākus gadus

Pēc diskusijas, kas notika starp Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, valdības un pašvaldību pārstāvjiem, Ministru prezidents savu nostāju īres griestu jautājumā nav mainījis. Indulis Emsis iestājas par īres griestu saglabāšanu uz dažiem gadiem un uzskata, ka jāturpina meklēt racionālu risinājumu.
“Tik īsā laikā, kāds atvēlēts šai valdībai, situāciju atrisināt nevar. Esam sākuši strādāt par vēlu. Pienākot 1.janvārim, pašvaldību un valdības rīcības programma ir tapšanas stadijā. Tikai tagad pašvaldībās atsākta dzīvokļu un sociālo dzīvokļu celtniecība,” norādījis I.Emsis. Premjers atbalsta brīvā tirgus ieviešanu, bet uzskata, ka to nevar izdarīt, pasakot, ka īres griesti ir atlaisti. Vienlaikus atzīstot, ka līdz 2007.gadam denacionalizēto namu īrnieki gaidīt nevarēs, I.Emsis stāstīja, ka patlaban valdība strādā pie tā, lai denacionalizēto namu iedzīvotāju problēma tiktu iekļauta 2007.gada Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu izlietojuma programmās.
Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis “LV” pauda nostāju, ka jebkuram priekšlikumam īres griestu saglabāšanā jēga ir vienīgi tad, ja valsts paralēli paredz finansējumu atbalsta programmai dzīvokļu būvniecībai pašvaldībās. “Kaut šobrīd vairāk runā, ka problēma skar Rīgu, patiesībā iesaistītas ir arī teritorijas, kurās nebija padomju armijas. Kad tā atstāja mūsu valsti, daudzās pilsētās papildinājās dzīvokļu fonds. Jāatzīmē, ka brīvais īres tirgus ietekmēs ne tikai denacionalizētos namus vien, taču par to šobrīd neviens nerunā,” teica A.Jaunsleinis, piebilstot, ka reāla pašvaldību problēma uz gaidāmo vēlēšanu tuvuma fona šobrīd tiek maksimāli politizēta.
Pret īres griestu atcelšanu iestājas arī arodbiedrības.

Zaida Kalniņa, “LV”

zaida.kalnina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!