• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vai nākamajās olimpiskajās spēlēs plīvos arī ES karogs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2004., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

01.09.2004., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vai nākamajās olimpiskajās spēlēs plīvos arī ES karogs KAR.PNG (19329 bytes)

Šīs nedēļas sākumā Eiropas Komisijas prezidents Romāno Prodi nāca klajā ar priekšlikumu, ka nākamajās vasaras olimpiskajās spēlēs 2008.gadā Pekinā, apbalvojot sportistus, līdzās katras Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts karogam būtu paceļams arī ES karogs. Saskaņā ar R. Prodi teikto, tas stiprinātu ES vienotību.
Pret šādu ideju iebilst Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Aldons Vrubļevskis. “Olimpiskās spēles ir atlētu, nevis valstu vai valstu apvienību sacensība. Arī Olimpisko spēļu hartā ir teikts, ka olimpiskajās spēlēs tiekas pasaules labākie atlēti. Politikas iejaukšana šeit būtu nevietā.” Tiesa, A. Vrubļevskis gan piebilst, ka tas ir tikai viņa personiskais viedoklis.
Saskaitīts, ka ES dalībvalstis kopumā ir startējušas ļoti labi – 25 dalībvalstis ir izcīnījušas 286 medaļas, no tām 82 ir augstākā kaluma. Tas krietni pārsniedz ASV rādīto sniegumu, iegūstot kopā 103 medaļas, no kurām 35 bija zelta.

Ilze Sedliņa, “LV”

ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!