• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izglītības reformas skaidrojumu ārvalstu diplomātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2004., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92909

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta darba vizīti Dānijas Karalistē

Vēl šajā numurā

27.08.2004., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Par izglītības reformas skaidrojumu ārvalstu diplomātiem

Vakar, 26.augustā, Ārlietu ministrijā notika ārvalstu diplomātiskajam korpusam organizēts brīfings par sabiedrības integrācijas un mazākumtautību izglītības reformas aktualitātēm. Brīfingā piedalījās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks, izglītības un zinātnes ministra padomnieks mazākumtautību izglītības jautājumos Sergejs Ancupovs, Tieslietu ministrijas Naturalizācijas pārvaldes priekšniece Eiženija Aldermane, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta Mazākumtautību lietu departamenta direktore Irina Viņņika, Rīgas krievu klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs, Izglītības un zinātnes ministrijas Integrācijas nodaļas vadītāja Evija Papule un Tieslietu ministrijas Naturalizācijas pārvaldes Ārējo sakaru departamenta direktore Māra Kokina.

Ārvalstu diplomāti tika informēti par aktualitātēm sabiedrības integrācijā, naturalizācijā un mazākumtautību izglītības reformā, kā arī tika sniegta informācija par 24. un 25. augustā notikušo Latvijas delegācijas vizīti Maskavā. Kā jau tika ziņots iepriekš, delegācijas sastāvā bija Sergejs Ancupovs, Eiženija Aldermane, Irina Viņņika un Romāns Alijevs, un tās galvenais mērķis bija skaidrot izglītības reformas un sabiedrības integrācijas gaitu Latvijā. Kā klātesošos informēja S. Ancupovs, vizītes laikā delegācijas locekļiem nācies atbildēt uz brīžiem pat absurdiem jautājumiem par situāciju Latvijā. Tas norāda uz to, ka Krievijā valda neziņa par patiesībā notiekošo Latvijā un tā balstās uz Krievijā līdz šim veikto vienpusējo mazākumtautību izglītības reformas skaidrojumu masu medijos.
Brīfings izraisīja lielu ārvalstu diplomātiskā korpusa interesi, un diplomātus interesējošie jautājumi galvenokārt bija saistīti ar mazākumtautību izglītības reformas aktualitātēm.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!