• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viedokļi par laba darba atrašanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viedokļi par laba darba atrašanu

Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS jūlijā veiktās aptaujas dati liecina – divas trešdaļas respondentu uzskata, ka šobrīd svarīgāki par izglītību ir personiskie kontakti, lai atrastu labu darbu. Biežāk to minējuši jaunieši, gados vecāki respondenti un nestrādājošie. Dati liecina, ka tikai aptuveni trešdaļa Latvijas iedzīvotāju (30,5%) uzskata, ka šobrīd svarīgāka ir laba izglītība, lai atrastu labu darbu, bet to, ka nepieciešami labi personiskie kontakti, atzinuši 62,8% aptaujāto.
Biežāk nekā caurmērā to, ka šobrīd svarīgāka ir laba izglītība, atzinuši respondenti vecumā no 15 līdz 24 gadiem (35,7%) un gados vecākie respondenti – 55 un vairāk gadu – (34,1%), respondenti, kuriem ir nepabeigta augstākā izglītība (36,1%) vai pamatizglītība (34,6%), kā arī respondenti, kuri nestrādā (34,9%). Taču to, ka svarīgāki ir labi personiskie kontakti, biežāk nekā caurmērā atzina respondenti vecuma grupā no 25 līdz 54 gadiem.

Pēc SKDS informācijas

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!